Doğa tutkunlarının keşfi: Avusor Yaylası

Doğa tutkunlarının keşfi: Avusor Yaylası

  • 0
  • 0

Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Avusor Yaylası, bir vadinin içine kurulmuş ve altıparmak dağlarının eteklerinde yer almaktadır. Göz kamaştırıcı Kaçkar Dağları'nın uzantısı olan bu yayla, doğa ile iç içe bir deneyim sunuyor.

Peki, Avusor yaylası nerededir? Avusor yaylasına nasıl gidilir? Avusor yaylası etrafında imkanlar nelerdir? Avusor yaylasında hangi aktiviteleri yapabilirsiniz. Avusor yaylasının rakım bilgileri nedir? Avusor yaylasının özellikleri nelerdir? Avusor yaylasına dair bütün bu bilgileri deneyimleyerek sizlere aktarıyoruz.

Avusor yaylası 2700 rakımdadır ve etrafında 300 civarı ev barındırır. Yayla hala geleneksel hayvancılık faaliyetleriyle yaşamını sürdürüyor. Konaklama seçenekleri arasında iki pansiyon bulunuyor. Aynı zamanda dağcıların ve doğa severlerin buluşma noktası olarak da hizmet veren Avusor Yaylası, yaylalar arası geçiş yapanların uğrak noktası haline gelmiştir.

Türkiye'nin en ünlü yaylalarından biri olan Ayder Yaylası'nın üst bölgelerinde yer alan Avusor Yaylası, Ayder'e 11 km mesafede bulunmaktadır. Ancak yolun stabilize olması nedeniyle Ayder Yaylası'ndan yaylaya ulaşım yaklaşık 1 saat sürebilir. İsterseniz Trabzon veya Rize şehir merkezinden kendi aracınızla veya turlar ile yaylaya ulaşabilirsiniz. 

Avusor Yaylası'na yolunuz düşerse, mutlaka yapmanız gerekenler arasında Avusor Gölü'nü ziyaret etmek yer almalı. Yaklaşık 1 saatlik bir patika yürüyüşü ile ulaşabileceğiniz bu göl, muhteşem doğal güzellikleriyle sizi büyüleyecek. 

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

Çaykur Rizespor-Kasımpaşa maçının biletleri satışta

Çaykur Rizespor-Kasımpaşa maçının biletleri satışta

  • 0
  • 0
Meşrubat yüklü kamyonetin devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı

Meşrubat yüklü kamyonetin devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı

  • 0
  • 0

Çiçili ne demektir?