Doğanın sessiz şairi: Çetekalevi Şelalesi

Doğanın sessiz şairi: Çetekalevi Şelalesi

  • 1
  • 0

Çetekalevi Şelalesi ve çevresi, doğa tutkunları ve manzara hayranları için vazgeçilmez bir destinasyon. Doğanın bu büyüleyici güzelliklerini keşfetmek için bu benzersiz vadiye yolculuk yapın.

Peki, Çetekalevi Şelalesi nerededir? Çetekalevi Şelalesine nasıl gidilir? Çetekalevi Şelalesi etrafında imkanlar nelerdir? Çetekalevi Şelalesinde hangi aktiviteleri yapabilirsiniz? Çetekalevi Şelalesinin rakım bilgileri nedir? Çetekalevi Şelalesinin özellikleri nelerdir? Çetekalevi Şelalesine dair bütün bu bilgileri deneyimleyerek sizlere aktarıyoruz. 

Çetekalevi Şelalesi, Marselavat Vadisi'nde bulunan güzel bir şelale. Şelale, yaklaşık 35 metre yükseklikten iki kademe halinde düşüyor. Çamlıhemşin ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Çetekalevi Şelalesi'ne ulaşmak için Çopuni Şelalesi'ni geçerek devam etmelisiniz. Yol boyunca çaylıklar, ahşap evler ve serenderleri göreceksiniz. Rüzgarlı, Orta ve Kurukavi mezralarından geçeceksiniz ve yaz aylarında yaylacılarla karşılaşabilirsiniz. Marselavat Vadisi'nin doğal güzelliklerini keşfedeceğiniz bu güzergah, Altıparmak dağ silsilesini açık bir havada gözler önüne seriyor.

Çifteryayım Deresi üzerindeki Çetekalevi Şelalesi, yolun kenarına yakın bir konumda bulunuyor. Yüksekten kayan su kütlesi, göz alıcı bir manzara sunuyor. Şelalenin tam karşısında ise Çökonimeşe Şelalesi görülebiliyor. Ayrıca, fark ederseniz, başka bir derenin Durak Deresi'ne karıştığına dikkat edeceksiniz. Bu derenin geldiği vadinin derinliklerinde ise Nozana Şelalesi saklı. Nozana Şelalesi'ni keşfetmek isteyenler, Koçdüzü veya Büyük Yayla'dan zorlu bir yürüyüşle ulaşabilirler.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi' açıklandı

'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi' açıklandı

  • 0
  • 0
Fındıklı Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

Fındıklı Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

  • 0
  • 0

Rize'de biri size 'Muç'o oret?' diyorsa hangi dili konuşuyordur?