Gelintülü Şelalesi'nin doğal zarafeti

Gelintülü Şelalesi'nin doğal zarafeti

  • 0
  • 0

Gelintülü Şelalesi, doğanın büyüsünü ve gücünü en saf haliyle yansıtarak, Rize'nin doğal zenginliklerini ziyaretçilere sunuyor. Ayder Yaylası'nın eşsiz manzarası ve berrak sularının düşüşü, bu bölgeyi ziyaret edenleri etkileyici bir deneyime davet ediyor.

Peki, Gelintülü Şelalesi nerededir? Gelintülü Şelalesine nasıl gidilir? Gelintülü Şelalesi etrafında imkanlar nelerdir? Gelintülü Şelalesi hangi aktiviteleri yapabilirsiniz. Gelintülü Şelalesinin rakım bilgileri nedir? Gelintülü Şelalesinin özellikleri nelerdir? Gelintülü Şelalesine dair bütün bu bilgileri deneyimleyerek sizlere aktarıyoruz.

Rize iline sadece 85 kilometre uzaklıkta, Ayder Yaylası'nın gözde noktasında yer alan Gelintülü Şelalesi, Kaçkar zirvelerinden beslenen Kavron Deresi'nin etkileyici bir serüveni olarak hayat buluyor. Samistal, Ayder ve Hazındak yaylalarını birbirinden ayıran dağların kuzey ve güney yamaçlarından doğan bu şelalenin ana kaynağı, yükseklerde eriyen kar kütleleridir.

Gelintülü Şelalesi'nin bulunduğu konum, seyrettiğiniz yayla manzarasıyla büyüleyici fotoğraf karelerine imza atıyor. Yüzey alanı yaklaşık 1500 metrekarelik dik bir akışla şekillenen bu şelale, 1320 metre yükseklikte yer alıyor. Ülkenin en uzun şelalesi unvanına sahip olan Rize Gelintülü Şelalesi, Ayder Yaylası'nın üst kısmında, Huser Yaylası'nda bulunan bir cezbedici doğal güzellik olarak sizi bekliyor. Şelalenin adı, akan suyunun adeta bir gelin duvağına benzemesinden kaynaklanıyor.

Gelintülü şelalesi etrafında konaklama yerleri ile zengin bir doğa güzelliğidir. Şelalenin diğer doğal güzelliklere yakın olması nedeniyle ziyaretçilerin daha çok güzelliğe şahit olmasını sağlıyor. 

Haber : Hüseyin Çatan

Yorum Yap

"Rize Valiliği'nden Heyelan Uyarısı: Sahil Yolu Kapalı!"

  • 0
  • 0
Nevşehir'e şehit ateşi düştü

Nevşehir'e şehit ateşi düştü

  • 0
  • 0

Rize'de portakal ve limon yetiştiriciliğini yazan Osmanlı Ermenisi yazarı kimdir?