Rize'de turizm yatırımlarında dikkatli adımlar atılmalı!

Rize'de turizm yatırımlarında dikkatli adımlar atılmalı!

  • 0
  • 0

Rize'de geçmiş yıllarda valilik yapan Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Rize'nin turizm de önemli iller arasında olduğunu söyledi.

Yazıcı, "Rize'de turizm açısından bir ivme var, ancak yatırımlar yapılırken dikkatli adımlar atılmalı" ifadelerini kullandı.

Rize'de geçmiş yıllarda valilik yapan Malatya Valisi Ersin Yazıcı, kendisini ziyaret eden Rize Takip Medya Grubu Yöneticisi Aytekin Kalender, Rize Belediyesi Meclis Üyesi Coşkun Yeğen Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Yaşar Karaca ve Rize Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Tüylüoğlu’nu kabul etti.

Yazıcı ziyarette, Rize'nin ilk valilik görevi olduğunu vurgulayarak, "Rize'yi seviyoruz, unutmamız zaten mümkün değil; benim ilk göz ağrım. İrtibatlarımız devam ediyor, Rize'yi takip ediyorum. Çaydan sonra turizm var, turizmde de iyi yol aldığını düşünüyorum. Rize'de doğa turizmi gün geçtikçe gelişiyor" şeklinde konuştu.

Turizm yatırımlarında dikkatli adımların atılması gerektiğini vurgulayan Yazıcı, "İnsanları şehre çekmek için kaliteli yatırımların ve hizmetlerin yapılması gerekiyor. Turizm sektörü çok nazik bir sektördür. Yakalanan sayıların devam edebilmesi için üst gelir grubundan turistlerin Rize'ye çekilmesi en önemli kriter bence. Sadece insan sayısı değil, alt gelir grubundan gelen turistlerin Rize'ye bırakacağı para sınırlı. Dikkatli bir şekilde yönetilmeyen turizm yatırımları uzun vadede olumsuz sonuçlara yol açabilir" dedi.

Ayrıca, turizm sektörünün hassas bir sektör olduğunu belirten Yazıcı, kalite eksikliği durumunda kısa vadeli kar sağlanabileceğini ancak uzun vadede büyük zararlara yol açabileceğini ifade etti.

Ersin Yazıcı, sözlerini "Rize'deki herkese selam yolluyorum ve özlemle kucaklıyorum" diyerek tamamladı.

Ziyaret ardından Vali Yazıcı kendisini ziyaret eden ekibe teşekkür ederek, hediye getirdikleri ÇAYKUR çaylarını alarak kendilerine Malatya kayısısı hediye etti.

Haber : ZEYNEP KOPUZ

Yorum Yap

Durmuş, sosyal güvencenin önemini vurguladı

Durmuş, sosyal güvencenin önemini vurguladı

  • 1
  • 0
Yangında ağır yaralanan adam 52 gün sonra hayatını kaybetti

Yangında ağır yaralanan adam 52 gün sonra hayatını kaybetti

  • 0
  • 0

Rize, il statüsüne geçtiğinde ilk ilçesi hangisi olmuştur?