Rize'de üreticilere 2 bin 200 adet zambak soğanı dağıtıldı

Rize'de üreticilere 2 bin 200 adet zambak soğanı dağıtıldı

  • 0
  • 0

Rize Belediyesi tarafından destek amacıyla üreticilere 2 bin 200 adet zambak soğanı dağıtıldı.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, eşi Fatma Metin ve akademik heyetin katılımıyla, şehrin üretim potansiyelini artıracak 'Sözleşmeli Süs Bitkileri Tarım Projesi' programı gerçekleştirildi. 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, yerel üreticiye hem maddi hem de manevi destek mesajı verildi.

Program kapsamında Başkan Metin, eşi Fatma Metin ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümmü Özgül Karagüzel ile birlikte projeye dahil olan 22 üreticinin her birine 100’er adet olmak üzere toplamda 2 bin 200 adet zambak soğanı takdim etti.

Belediyeden yapılan bilgilendirmede, "Üreticiler, teslim aldıkları zambak soğanlarını toprakla buluşturduktan sonra yetiştirme sürecini tamamlayacaklar. Süreç sonunda elde edilen ürünler, belediye bünyesindeki sera yetkililerine teslim edilecek ve satışları doğrudan gerçekleştirilecek." ifadeleri kullanıldı.

Haber : DERYA ÇATAN

Yorum Yap

Rize'nin yüksek kesimlerinde sis etkili oldu

Rize'nin yüksek kesimlerinde sis etkili oldu

  • 0
  • 0
Zonguldak'ta spor salonunda fenalaşan kadın hayatını kaybetti

Zonguldak'ta spor salonunda fenalaşan kadın hayatını kaybetti

  • 0
  • 0

2018-2021 yılları arasında Çaykur Rizespor başkanlığını üstlenen kişi kimdir?