Rize'nin sessiz güzelliği: Amlakit Yaylası

Rize'nin sessiz güzelliği: Amlakit Yaylası

  • 0
  • 0

Karadeniz'in en güzel yaylalarından biri olarak kabul edilen Amlakit, ilk Rize seyahatinizde mutlaka uğramanız gereken özel noktalardan biri. Doğanın sükuneti, temiz havası ve eşsiz manzaralarıyla Amlakit Yaylası, Rize'nin keşfedilmesi gereken incilerinden biri olarak göz kamaştırıyor.

Peki, Amlakit Yaylası nerededir Amlakit Yaylasına nasıl gidilir? Amlakit Yaylası etrafında imkanlar nelerdir? Amlakit Yaylasında hangi aktiviteleri yapabilirsiniz Amlakit Yaylasının rakım bilgileri nedir? Amlakit Yaylasının özellikleri nelerdir? Amlakit Yaylasına dair bütün bu bilgileri deneyimleyerek sizlere aktarıyoruz.

Rize'nin doğal güzellikleriyle ünlü Çamlıhemşin ilçesine bağlı Amlakit, 2050 rakımda yükselen Ayder Yaylası içerisinde, adeta bir yeryüzü cenneti olarak parlıyor. Mayıs ayı itibariyle yayla turizminin canlandığı bu güzide nokta, ekim ayının sonuna kadar ziyaretçilere ev sahipliği yapıyor. 

Belki de adını henüz pek duymadığınız Amlakit Yaylası, son yıllarda yayla turizminde büyük ilerlemeler kaydeden bir destinasyon haline gelmiş durumda. İsmi pek bilinmese de her yıl daha fazla gezgin Amlakit'e yolunu düşürüyor.

Özellikle Vartavor Şenliği ile meşhur olan Amlakit, telefonların çekmeye yeni başladığı, tam anlamıyla doğal bir güzellikle bezeli bir yayla. Bu cennet köşesi, Çamlıhemşin ilçesine araba ile ulaşımı sağlayan Palovit Vadisi üzerinden yaklaşık 80-85 km uzaklıkta bulunuyor. Buradan itibaren yürüyüşle 1-2 saat içerisinde Amlakit'e tırmanmak mümkün.

Eşsiz doğal manzaraları, taze havası ve huzurlu atmosferiyle Amlakit Yaylası, tatilinizin unutulmaz bir parçası olmaya aday.

Haber : Hüseyin Çatan

Yorum Yap

Rize'de zincirleme trafik kazasında 1'i ağır 2 kişi yaralandı

Rize'de zincirleme trafik kazasında 1'i ağır 2 kişi yaralandı

  • 0
  • 0
Uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

Uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

  • 0
  • 0

Rize'nin en çok yaylaya sahip ilçesi hangisidir?