Tarakçı: İki kardeş olarak hayallerimizin peşinden koşuyoruz

Tarakçı: İki kardeş olarak hayallerimizin peşinden koşuyoruz

  • 0
  • 0

Rizeli iş insanı ve Nalia Restaurant'ın sahibi Süleyman Tarakçı, kardeşi Erol Emirhan Tarakçı ile birlikte Rize mutfağını geliştirmek adına yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Çocukluk hayalinin peşinden giden idealist iki kardeş Rize’nin dünya mutfağına kazandırılması için çalışmalarını sürdürüyor. Süleyman ve Erol Emirhan Tarakçı tarafından kurulan Nalia, Karadeniz'in yöresel mutfağını oluşturan lezzetleri bir araya getiriyor.

Üretim hanesini Rize’ye taşıyacağını belirten Süleyman Tarakçı, “İki kardeş olarak hayallerimizin peşinden koşuyoruz. Doğup büyüdüğümüz şehirde bir iz bırakmak istiyoruz. Üretim hanemizi Rize'ye taşıyarak, ürettiğimiz ürünlerin malzemelerini doğrudan bu topraklardan almayı amaçlıyoruz. Sürdürülebilir mutfak ve tarım ile Rize'nin zengin mutfak kültürünü ortaya çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.

Rize mutfağını, dünya mutfağına kazandırmak ve Rize’nin tarımını sürdürülebilir yapmak için çalışmalar yaptıklarını belirten Tarakçı,”Projemizde Rize'nin 11 ilçesi bulunuyor ve bu ilçelerdeki ürünlerin farklı isimler taşıdığını biliyoruz. İlçelerin köylerini gezip, araştırarak belki de unutulmuş lezzetleri yeniden keşfetmek istiyoruz. Amacımız, tarım işçilerinin kendi yöresel sebzelerini ve meyvelerini yetiştirerek şehrin mutfağını zenginleştirmelerine destek olmak. Her ilçeden topladığımız yemek içerikleri ve bilgileri ile şeflerimiz bir araya gelerek benzer yemekleri ele alacak ve onları geliştirme yolunda adımlar atacaklar." diye konuştu. 

Bu süreçte her bir yemeğin kökenine dair hikayeleri de yakından dinleyip, kaydedeceklerini ifade eden Tarakçı, "Sonunda, bu zengin kültürü yemek tarifleri ve hikayeleriyle dolu bir kitapta toplayarak tanıtacağız. Projemiz ilerledikçe ilçelere giderek yemeklere özgü hikayeleri videolar ve resimlerle belgeleyeceğiz. Yemeklerin yanına koyacağımız QR kodları sayesinde müşteriler yemeğin nasıl yapıldığını ve hikayesini anında öğrenebilecekler. Projemiz valiliğimizin destek ve himayesiyle hayata geçirilecek. Bu proje sadece bize değil, tüm Rize'ye özgü ve önemli bir değere dönüşecek.” şeklinde konuştu.

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

Alevlere teslim olan ev kullanılmaz hale geldi

Alevlere teslim olan ev kullanılmaz hale geldi

  • 0
  • 0
Hayatını kaybeden Rizeli öğrencini adı, sınıfına verildi

Hayatını kaybeden Rizeli öğrencini adı, sınıfına verildi

  • 0
  • 0

Rize’nin kaç ilçesi vardır?