Devlet himayesindeki gençler üniversiteye adım atıyor
17.08.2024 - 10:32Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bakım ve korumasında olup Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren 966 gençten 421'i üniversiteye yerleşti.
- 0
- 0
- 1426
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bakım ve korumasında olup Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren 966 gençten 421'i üniversiteye yerleşti.
Farklı illerden Rize'ye göç eden vatandaşlar, 'daha iyi konut ve yaşam koşulları' beklentisi içinde yer alıyor.
Çaykur Rizespor ile sözleşmesini karşılıklı anlaşarak yollarını ayıran Selim Ay, taraftarlara sosyal medya hesabından veda mesajı yayımladı.
Giresun'da bir kadının dere yatağında ölü bulunmasıyla ilgili soruşturma kapsamında 4 şüpheli gözaltına alındı.
Giresun'da beyin ölümü gerçekleşen hastanın bağışlanan organları 3 kişiye nakledilecek.
Rize'de çocukların kullanıldığı duygu sömürüsü ve dilencilik faaliyetlerine yönelik kapsamlı bir operasyon gerçekleştirildi. Rize Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan bu başarılı operasyonda, çocukları bu yasa dışı eylemlere zorlayan şahıslar ile birlikte çok sayıda kişi yakalandı.
Rize'den farklı illere yapılan göçlerin nedenleri arasında ilk sırada 'daha iyi konut ve yaşam koşulları' yer aldı.
Bakan Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 4,9 milyar lira Evde Bakım Yardımını hesaplara yatırmaya başladıklarını bildirdi.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye harekat alanında rahatsızlanan Uzman Çavuş Hüseyin Karakoç'un şehit düştüğünü bildirdi.
Sağlık Bakanı Memişoğlu, "Maymun çiçeği ve Kovid-19 ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Ancak şu anda herhangi bir alarm durumumuz söz konusu değil." dedi.
Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı Muhammed Huzeyfe Güllüoğlu, "Gençliğe verilen ilgi, oluşturulan farkındalık, geliştirilen imkanlar gerçek anlamda potansiyele dönüşecek, ülkemiz için parlak bir istikbal oluşacak." dedi.
Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Sivasspor maçının ardından, “Trabzonspor vazgeçmez, ben de vazgeçmem” dedi.
Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 18 yaşındaki genç kız, evde kardeşi tarafından doğalgaz borusuna elektrikli süpürge kablolusu ile asılı halde bulundu.
Bursa'nın bazı bölgelerinde yetişen ve dünyanın en kaliteli siyah inciri olarak kabul edilen meyvede hasat başladı. Hava şartlarından dolayı geçen seneye göre 20 gün erken hasadına başlanan siyah incirde bu sene dökülme yaşanmadığı için rekolte yüzde 15 arttı.
Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde Uzman Onbaşı Ersan Tatar, göreve başlayacağı gün mide kanaması geçirerek hayatını kaybetti.
Kariyerini Paris Olimpiyatları'nda sonlandıran milli güreşçi Taha Akgül veda mesajında, "Dünyanın en güzel bayrağını hakkıyla devraldım, şerefiyle alnımın akıyla hak ettiği yere çıkarttım.
Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Ulusoy köyü Ekindüzü mezrasında 4 gün önce kaybolan 14 yaşındaki kız çocuğu, yoğun arama çalışmaları sonucunda köye yakın bir bölgede bulundu.
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, yeni transferleri Amir Hadziahmetovic, Emrecan Bulut, Muhamed Buljubasic, Giannis Papanikolaou, Ali Sowe, Efe Geçim ve sözleşmesi uzatılan kaleci Gökhan Akkan için imza töreni düzenledi.
Rize'den güldüren bir duyanları güldüren bir olay yaşandı. Rize İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Enes Tüfekçi'nin anlattığına göre, ilginç isim ve soyisim birleşimiyle dikkat çeken bir durum yaşanmış.
Samsun'un Havza ilçesinde ormanlık alanda bulunan vaşak yavrusu, Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğüne götürülmesi için Havza Orman İşletme Şefliği yetkililerine teslim edildi.
