Rize, EMITT 2024'de tanıtılıyor
07.02.2024 - 11:01Rize, bu yıl İstanbul’da 27. kez düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) yerini aldı.
- 0
- 0
- 2955
Rize, bu yıl İstanbul’da 27. kez düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) yerini aldı.
YEMEK HİZMETİ ALINACAKTIR
Uzmanlar, özellikle çocuklar için olumsuz sonuçlar doğurabilecek televizyonlarda ve sosyal medyada doğal afet, suç ve şiddet gibi yüksek korku içerikli görüntülere karşı hassasiyet gösterilmesini istedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Kızıldeniz'de ve Süveyş Kanalı'nda yaşanan sıkıntılar var. Onun için alternatifler üzerinde mutlaka Cibuti ile beraber çalışmamız gerekir." dedi.
Milli Savunma Bakanlığınca (MSB), Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremler sonrasında oluşturulan hava yardımı koridorunda 6 bin 539 sorti uçuş gerçekleştirildi.
Doğu Karadeniz'den ocak ayında yapılan Türk somonu ihracatı yıllık bazda yüzde 59 artarak 11 milyon 240 bin 719 dolara ulaştı.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK), medyada kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında hazırlanan, "Kadına Yönelik Şiddet Etik İlkeleri" 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kamuoyuna duyurulacak.
Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane'den ocak ayında 133 milyon 497 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.
Gürcistan'da doğan 40 günlük bebek, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'ndeki başarılı operasyonla gözünün arkasındaki tümörden kurtuldu.
Karadeniz'de, Meteorolojinin fırtına uyarısı üzerine onlarca yük gemisi Sinop'un doğal limanına demirledi.
Rize-Artvin Havalimanı hava trafik kontrol kulesi, kanser riskine ve erken tanının önemine dikkati çekmek amacıyla mor ışıkla aydınlatıldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Rize ve Doğu Karadeniz'e fırtına uyarısında bulundu.
Trabzon'da yapımı devam eden ve Türkiye'nin en maliyetli şehir içi yollarından olarak gösterilen Kanuni Bulvarı Yolu'nun tamamlanan bölümleri kısım kısım trafiğe açılırken, toplam uzunluğu 28 km olan şehrin Yıldızlı Mahallesi ile Akoluk arasında geçişi sağlayacak yolun son 7-8 kilometrelik kısmında çalışmalar sürüyor.
Türkiye, 2023-2024 fındık ihracat sezonunun beş aylık döneminde 1 milyar 16 milyon 920 bin 103 dolar gelir sağladı.
Trabzon’un Ortahisar ilçesinde yapımı devam eden Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en büyük cami ve külliyesi inşaatında sona yaklaşılıyor. İnşaatın büyük bir kısmı tamamlanırken, caminin bu yıl içinde ibadete açılması planlanıyor.
Trendyol Süper Lig’in 24. haftasında Çaykur Rizespor evinde Tümosan Konyaspor’u konuk edecek.
Aslen Rizeli olan, Antalya'da sayısız organ nakli ameliyatlarıyla adından söz ettiren ve kısa süre önce kentteki bir özel hastanenin Organ Nakli Merkezi Bölüm Başkanlığı görevinden ayrılan Prof. Dr. Alper Demirbaş, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Düğün Dernek, Çalgı Çengi, Kardeş Payı ve İşler Güçler gibi sevilen yapımların yönetmeni Selçuk Aydemir'in komedi türündeki son filmi Efsane, Rize'deki sinema salonlarında gösterime girdi.
Çaykur Rizespor, İspanyol futbolcu Oscar Pinchi'yi, La Liga 2 ekiplerinden Racing Ferrol'a sezon sonuna kadar kiraladı.
Doğu Karadeniz bölgesinin Rusya, Orta Asya'ya ve Kafkasya ile bağlantısını sağlayacak olan İyidere Lojistik Merkezi'nin dolgusunda yüzde 72’lik seviyelere ulaşıldı.
