Karadeniz 8. Kitap Fuarı Samsun'da kapılarını açtı
30.09.2023 - 15:51TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından düzenlenen Karadeniz 8. Kitap Fuarı, Samsun'da başladı.
- 0
- 0
- 6027
TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından düzenlenen Karadeniz 8. Kitap Fuarı, Samsun'da başladı.
Rize’ye kısa bir süre önce atanan Vali İhsan Selim Baydaş, göreve başladığı günden bugüne kadar merkez ve ilçedeki yöneticilerin yanında vatandaşlarla da kurduğu diyaloglarla, farklı bir vali profili çiziyor.
Gerilim ve psikoloji kitaplarını analiz eden yazar Funda Demirci, geçtiğimiz gün eski kocasını ekmek bıçağı ile öldürdü. Cinayetin ardından Demirci'nin ilk ifadesi ortaya çıktı.
Fındık üreticileri serbest piyasada fındık fiyatının düşüş eğiliminde olduğunu ifade ederek yükselişin durmaması gerektiğini söyledi.
Prof. Dr. Servet Altay, kalp krizi geçiren hastalarda ilk 2 saatin kritik eşik olduğunu, bu süreçte yapılan müdahalelerin ölüm oranlarını ve ileriki dönemlerde yaşanabilecek kalp rahatsızlıklarını asgari seviyeye düşürdüğünü söyledi.
Trabzon’da, Türkiye Adalet Akademisi tarafından ceza adalet sisteminin güçlendirilmesi ve yargı mensuplarının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ihlallerinin önlenmesi konusunda kapasitelerinin arttırılması hedefiyle "Ceza Hukukunda Gerekçeli Karar" ve "Özgürlük ve Güvenlik Hakkı" konulu eğitim başladı.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Ortahisar İtfaiye Grup Amirliği'nde görevli Sinan ve Erhan Saraç kardeşler, yangın, trafik kazası ve doğal afet gibi olaylarda vatandaşa yardım etmenin mutluluğunu yaşıyor.
Cenaze dönüşü taksinin takla atması sonucunda 4 kişi yaralandı. Yaralılar hastaney kaldırılırken, kazayla ilgili ise soruşturma başlatıldı.
Karadeniz fıkralarına ve türkülerine konu olan Oflu ile Bayburtlunun atışmalarını aratan ‘Bayburtlular bizi istemiyor, o nedenle ahırımızı yaktılar' iddiası.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) arasında sağlık ve eğitim alanında iş birliği anlaşması yapıldı.
Üniversite adayları, yoğun bir sınav hazırlık sürecinin ardından ter döktükten sonra, üniversitelerine gitme heyecanı yaşıyorlar. Ancak, yeni üniversite öğrencilerini bekleyen önemli bir sorun da barınma konusu. Öğrenciler, barınma ihtiyaçlarını karşılamak için şimdiden uygun yurtları araştırmaya başladılar. Ülke genelinde ev kiralarının yüksek olması, özellikle öğrenciler ve aileler için ciddi bir sorun haline geldi.
Ordu Üniversitesini (ODÜ) kazanan öğrencilerin, havalimanı ve otogarda karşılanarak kalacakları yurtlara transferleri sağlanacak.
Bilim insanları, şizofreni hastalarının sigara içmeye genetik yatkınlığının olduğunu ortaya koydu.
Samsun'un merkez Atakum ilçesinde minibüs şoförünün yaşamını yitirdiği, 6 öğrencinin yaralandığı kazaya karışan kamyon sürücüsü tutuklandı.
Rize Valiliği himayesinde Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) organizasyonunda 29 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı Etkinlik Alanında, 'Cumhuriyetimizin 100. yılında Rize İstanbul’da' sloganıyla düzenlenecek '13. Rize Günleri' için bilgilendirme toplantısı yapıldı.
SAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, dünyada her yıl milyonlarca kişinin hastalanmasına ve ölümlere yol açtığına dikkat çektiği griple ilgili aşı uyarısında bulundu.
Üniversitelerde ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyde öğrenim gören öğrencilere vergisiz telefon alma müjdesini veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası düzenlemenin ayrıntılarını açıkladı.
İktisat tarihi alanında yaptığı çalışmalarla tanınan tarihçi Dr. Mehmet Genç anısına Artvin'de "Osmanlı Tarihi Sempozyumu" düzenlenecek.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde (RTEÜ) 2 Ekim'de başlayacak yeni akademik yıl öncesi öğrencilere daha huzurlu ve güvenli bir ortam oluşturmak amacıyla güvenlik toplantısı düzenlendi.
Zonguldak BEÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hande Aydemir, kuduz şüpheli temasta yaralanma bölgesinin doğru şekilde temizlenmesinin virüsü yüzde 99 temizleyeceğini bildirdi.
