Ordu’da kablo hırsızlığı yapan 3 kişi, tutuklandı
27.09.2022 - 17:04ORDU’nun Çaybaşı, Ünye ve Fatsa ilçelerinde ‘Haberleşme ve Enerji Nakil Kablo Hırsızlığı’ yapan E.U. (22), E.Y.T. (26), E.K.C. (30), tutuklanarak, cezaevine gönderildi.
- 0
- 0
- 745
ORDU’nun Çaybaşı, Ünye ve Fatsa ilçelerinde ‘Haberleşme ve Enerji Nakil Kablo Hırsızlığı’ yapan E.U. (22), E.Y.T. (26), E.K.C. (30), tutuklanarak, cezaevine gönderildi.
BOLU Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından hakkında verilen 1 yıl geçici çıkarma cezasının ardından, HDP Genel Merkezi'ne kargoyla kına gönderdi.
ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, "Çalışma Bakanlığı’nın mevsimlik işçiler ile ilgili yürütmekte olduğu çalışmalardan, işçi arkadaşlarımızın lehine olacak her türlü gelişmenin sonuna kadar destekçisi olacağız" dedi.
BOLU'da, seyir halindeyken alev alan otomobil, kullanılamaz hale geldi. Sürücü ve eşi, araçlarının yanışını uzaktan izledi.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Rize’de uzun yıllar hizmet veren Eğitim ve Araştırma Hastanesinin artık mevcut talebe hizmet verecek durumda olmadığını belirterek acil başta olmak üzere bazı servislerin yenileneceğini söyledi.
Gen yapısının, hastalıkların seyri konusunda önemli bilgiler verdiğinden yola çıkan her biri alanında uzman 5 dernek, bir araya gelerek Türkiye'de ilk kez yumurtalık ve prostat kanserini kapsayan "Genetik Tanı Uzlaşı Raporu"nu hazırladı.
Yazar Şermin Yaşar tarafından Türkçe kelimelerin, atasözlerin ve deyimlerin anlamını çocuklara ve gençlere öğretmek amacıyla kurulan Türkiye'nin ilk "Kelime Müzesi" kapılarını açtı.
Türkiye'de toplumun yüzde 55'i Türkiye'de enerji konusundaki en büyük sorunu dışa bağımlılık olarak tanımlarken, dışa bağımlılığın önüne geçmek için yüzde 71'i güneş ve yüzde 64'ü rüzgar enerjisine yönelmek gerektiğini düşünüyor.
Azerbaycan'ın, Karabağ ve civarındaki illeri Ermenistan işgalinden kurtarmak için operasyon başlatmasının üzerinden 2 yıl geçti.
İçişleri Bakanlığı, Mersin'de polisevine saldırı gerçekleştiren 2 teröristten birinin Dilşah Ercan olduğunun tespit edildiğini bildirdi.
TOKAT İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Artova ilçesinde görev yapan öğretmenlere trafiğin tanımı ve insan hayatındaki önemi, yayalar için 5 adımda güvenli trafik eğitimi verdi.
ARTVİN'in ‘sakin şehir’ unvanlı Şavşat ilçesinde 1100 yıllık armut ağacının anıt ağaç olarak tescil edilmesi için başlatılan çalışmalar devam ediyor.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Jeostratejimiz bize imkanlar sunuyor. Bizim bunu imkana, fırsata dönüştürmemiz, Türkiye'yi bölgesinde dünyada etkin bir ülke haline getirmemiz gerekiyor. Bu mücadele sadece siyasetin mücadelesi değil, hepimizin ortak mücadelesidir" dedi.
BOLU'nun Gerede ilçesinde, bir jelatin fabrikasında arıtma odasındaki vanayı kontrol için gittikten sonra sızan gazdan etkilenerek hayatını kaybeden 3 işçi, toprağa verildi. Gazdan etkilenen diğer işçi Enes Kayış'ın hayati tehlikesi devam ederken, olaya müdahalede hastanelik olan 3 itfaiye eri de taburcu oldu.
RİZE'de Esin Bayrak, otomobil çarpmasıyla yaralanan ve kentte tedavisi yapılamayan kedisi 'Duman'ı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne getirdi. İşleri için Rize'ye dönen ve 4 gün sonra yeniden geldiği Samsun'da iyileşen kedisini alan Bayrak, "Gidiş gelişlerle beraber yaklaşık 1700 kilometrelik yolculuk oldu ama 'Duman'ın durumu çok şükür gayet iyi" dedi.
Rize'de trafik kazasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Osman Özsoy'un cenazesi, memleketi Kayseri'nin Develi ilçesinde defnedildi.
RİZE'de İyidere İlçe Jandarma Komutanlığı önünde arızalanan otomobilin sürücüsüne yardım etmeye çalışan Jandarma Uzman Çavuş Osman Özsoy’a (30) çarparak ölümüne neden kamyonet sürücüsü Uğur Coşkun (28), tutuklandı. Kaza, cumartesi akşam saatlerinde İyidere İlçe Jandarma Komutanlığı önünde meydana geldi.
TOKAT'ın Turhal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Turhal'ın en önemli projesi olan Kanal Turhal'da, peyzaj çalışmalarını sürdürüyor.
TOPRAK Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, serbest piyasada fındık fiyatının 42 liraya kadar düştüğünü belirterek, "Serbest piyasadaki fiyat oynamalarına karşı üretici, direnmeli ve sabretmeli; TMO’dan mutlaka fiyat almalı" dedi.
