Çaykur Rizespor'un vefat eden eski başkanı Kürkçü'ye tören
10.02.2022 - 12:53Çaykur Rizespor'un vefat eden eski başkanlarından Muharrem Kürkçü (92) için kulüp binasında tören düzenlendi.
- 0
- 0
- 837
Çaykur Rizespor'un vefat eden eski başkanlarından Muharrem Kürkçü (92) için kulüp binasında tören düzenlendi.
Rize İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminde de yüz yüze eğitime kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.
DOĞU Karadeniz Bölgesi’nde en çok patent başvurusu yapılan Rize’de açılacak Dijitalpark Teknokent, teknoloji geliştirme bölgesi ile kentte patent sayısının arttırılması hedefleniyor. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman “Kişiler patent aldıkları ürünleri sanayiye dönüştürmek, ticarileştirmek işini bu bölgelerde yapacaklar. Üniversitemiz içerisinde kurulacak teknoloji geliştirme bölgesi ile ilimizdeki patent başvurularının sayısı artacaktır” dedi.
İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünün son aşamaya getirdiği yönetmelik değişikliğiyle, polislerin Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerindeki şark görev süreleri düşürülecek.
SAMSUN'da, Milli Mücadele'nin simge eserlerinden, Atatürk Parkı'ndaki Onur Anıtı'na yönelik saldırının ardından polis ekiplerince çevrede güvenlik önlemleri sürdürülüyor. Ekipler, gece gündüz anıt ve parkta bekliyor.
GÜRCİSTAN'ın gişe sayısını 3'e indirmesi ile Artvin'deki Sarp Sınır Kapısı'nda uzun TIR kuyrukları oluştu. Karadeniz Sahil Yolu'nda 29 kilometreyi bulan kuyruk, Kemalpaşa ve Hopa'yı geçerek Arhavi ilçesine kadar uzandı.
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Transfer döneminde alternatif olarak eksik gördüğümüz yerleri tamamladık. İlk yarıya göre daha iyi bir takım olduk. Bunun sonuçlarını da önümüzdeki maçlarda almaya başlayacağız” dedi.
RİZE'de, yaklaşık 400 yapının bulunduğu Yukarı Kavrun Yaylası'nda birkaç yıl arayla düşen çığlar nedeniyle yayla evlerinin çoğu hasar görüp, yıkılıyor. Kaçkar Dağları'nda yapılan kayak sporu heliski sırasında, helikopterlerin ses titreşimlerinin çığı tetiklediğini öne süren halk, kaymakamlığa çığ bariyeriyle önlem alınması için başvurdu. Kavrun Yaylası Kültür Turizm ve Koruma Derneği Başkanı Tayfun Bekar, "Helikopter sesi titreşiminin kar yüzeyine baskı yapmasıyla oluşan çığa karşı acil çığ bariyerli önlem alınmalı" derken, firma yetkilileri ise çığ riski olan alanlarda uçuş ve kayak yapılmadığını, güvenli bölgelerde faaliyet sürdürüldüğünü açıkladı.
Rize Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Galip Koç, esnafın yüklü elektrik faturası nedeniyle zor durumda kaldığını belirterek, zamların çok geçmeden geri alınması gerektiğini söyledi.
RİZE’nin Çamlıhemşin ilçesinde, 2 operatör Covid-19'a yakalanınca Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, iş makinesiyle kar küreyerek yolları açtı.
Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu 24’üncü haftasında haftasında Çaykur Rizespor, sahasında Adana Demirspor’a 3-1 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ve Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella açıklamalarda bulundu.
TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre geçen yıl, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde konut satışlarında ortalama yüzde 44 artış yaşandı.
Rize Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Turan Akbulut, artan maliyetleri göz önünde bulundurarak öğrenci servis ücretlerinde artış yapmak zorunda kaldıklarını belirtti.
Rize’nin Çayeli ilçesinde yıllardır gündeme gelen ve binaların arasında bulunduğu konum nedeniyle çokça eleştiri alan yüksek gerilim hattı elektrik direğini kaldırmak için çalışma başlatıldı.
TBMM Genel Kurulu'nda öğretmenliğin kariyer mesleği olmasını öngören 'Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi' kabul edildi.
TOKAT Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik, elektrik fiyatlarındaki artışlarla ilgili ''2022 yılının ilk elektrik faturalarını alan iş insanları büyük bir şok yaşadılar'' dedi.
Çayın başkenti Rize’de gözler üreticilerin 2022 sezonundan önce çıkarılmasını istedikleri Çay Kanununa çevrildi.
Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Tahir Kıran, “Cüneyt Çakır‘ı benim maçıma kimse veremez. Versinler o maça takımı çıkartmayacağım, 3-0 mağlup olayım. Cüneyt Çakır Türk futbolundan çıkmalı. Başka türlü Türk futbolu kurtulmaz” dedi.
Çaykur Rizespor takım kaptanı Selim Ay, “Bizi, o samimi muhabbetimizi bozmaya çalışan hiç kimseye izin vermeden Allah’ın izniyle aynı şekilde devam edeceğiz. Her bir maç üstüne koyarak, ilerleyen yıllarda da bunu yansıtıp, yenilmez, yıkılmaz bir Çaykur Rizespor camiası herkese izleteceğiz” dedi.
RİZE'de, 350 bin metrekare alanda yaklaşık 8 milyon ton taş kullanılıp, deniz doldurularak yapılacak Şehir Hastanesi için çalışmalara başlandı.
