Bolu'da gaziler hedefi 12'den vurdu
20.09.2022 - 10:43TÜRK Kızılay Bolu Şubesi Engelsiz Birimi, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle gazilere özel etkinlik düzenledi.
- 0
- 0
- 853
TÜRK Kızılay Bolu Şubesi Engelsiz Birimi, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle gazilere özel etkinlik düzenledi.
SAMSUN'un Havza ilçesinde muhtar Mehmet Tural’ın evinde temizlediği tabancasının ateş alması sonucu ağır yaralanan Ayşe Nur Tural (20), yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
ZONGULDAK’ın Çaycuma ilçesinde bulunan Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi’nde incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, mart ayı içinde karaya ilk gaz akışını sağlamayı planladıklarını belirterek, “An itibari ile 16 inçlik doğal gazın taşınacağı ana boru hattının 140 kilometresi tamamlandı” dedi.
DÜNYADA sınırlı bölgelerde yaşayan, Türkiye'de ise Doğu Karadeniz Bölgesi'nde görülen, Uluslararası Bern Sözleşmesi’nce türü koruma altındaki Kafkas semenderi, Kafkas şeritli semenderi ve Kafkas kurbağasının neslinin, yaylalarda kirlenen sulak alanlar nedeniyle tehlike altında olduğu belirlendi.
RİZE Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) arasında ‘İnsan Hakları Alanında İş Birliği’ protokolü imzalandı.
KÜRESEL ısınmanın etkileriyle yağış rejimi değişen ve son iki ayda ortalama yüzde 58 daha az yağışın düştüğü Doğu Karadeniz'de içme suyu kaynaklarının yanı sıra dereler de kurumaya başladı.
UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan ve 2 bin 750 yıllık tarihi bulunan şehir, Orta Asya Türk mimarisinin ünü sınırları aşan sayılı eserlerine ev sahipliği yapıyor.
Kastamonu'nun Tosya ilçesinde yaşayan 47 yaşındaki Nevin Tahtacı, minyatür Tosya fesinden yaptığı broşa (yakaya takılan süs iğnesi) marka tescil belgesi aldı.
Sağlık Bakanlığı, illere gönderdiği yazıyla medikal estetik kursları düzenlenmesi ve sertifika verilmesinin yasaklandığına dikkati çekerek, bu tür faaliyetlerin ilgili kuruluşlara mutlaka iletilmesi gerektiğini bildirdi.
Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma'nın ilk motor entegrasyon testi başarıyla tamamlandı.
Dünyanın birçok ülkesinde bu yıl yaşanan kuraklığın geçmişteki örneklerden farklı olarak tüm dünyayı etkilediğine dikkati çeken uzmanlar, yağışların azalması ve su kullanımının artmasıyla birlikte sorunun giderek daha ciddi bir hal alacağı uyarısında bulundu.
RTEÜ’de yeni eğitim ve öğretim sezonu için il dışından ilk kez Rize’ye gelen öğrencileri otobüs terminalinde Rizeli gençler karşıladı.
Spor Toto 1. Lig'in 6. haftasında Çaykur Rizespor deplasmanda Adanaspor'a 2-0 mağlup oldu.
KARADENİZ sahil yolunun büyük kısmının deniz dolgusu üzerine inşa edilmesiyle doğal plajlarını kaybeden bölgede yapay plaj oluşturulan sahiller, yeniden düzenleniyor. 119 kilometrelik sahil şeridindeki doğal kumsalların yüzde 86'sını kaybeden Trabzon'da 'T' tipi dalgakıranlarla oluşan kumsal alanlar genişliyor, sosyal donatı alanları ile sahiller, eski görünümüne kavuşuyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, kentin sahil ile kopukluğunun hep konuşulduğunu belirterek, "Uyguladığımız projelerle Trabzon’u denizle buluşturmuş olacağız" dedi.
IRAK’ın Kuzeyinde devam eden Pençe Kilit Operasyonu’nda teröristlerle çıkan çatışma sonucunda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Gökhan Ağıl için mevlit okutuldu.
ORDU’da bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Zümrüt Fındık Festivali’ halk oyunları gösterisi ve kortej yürüyüşüyle başladı. 3 gün sürecek olan festivalde konserlerin yanı sıra çeşitli etkinlikler yapılacak.
BOLU'da, 23 yıldır böbrek yetmezliği yaşayan ve COVİD-19 geçirdikten sonra böbrekleri işlevini tamamen kaybeden Burakhan Erbay (30), eşinin verdiği böbrekle sağlığına kavuştu. Burakhan Erbay, "O benim kahramanım. 18 Eylül'de evliliğimizin 1'inci yılı dolacak. Süreç başladığında 9 aylık evliydik. Bundan sonra da inşallah sağlıklı günlerde ömür boyu devam edeceğiz" dedi.
ZONGULDAK'ta, tekkeden kendisini dışlattığı ve şeytanlarını üstüne saldığını iddia ettiği Almanya’dan tatil için gelen Murat Cura'yı (67) evinden çıktığında tabancasıyla 9 el ateş edip öldüren Erdoğan Kösepınar (56) ‘Tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan müebbet hapisle cezalandırıldı.
Erasmus+ Gençlik Değişimi projesi kapsamında yurt dışından gelen öğrenciler, Sakarya'da AFAD tarafından eğitim ve tatbikattan geçirilerek olası afet durumlarına hazırlanıyor.
Çorum'un Osmancık ilçesinde bulunan yaklaşık 7 bin yıllık Kandiber Kalesi'nin çevresinin, kamulaştırılarak yeşil alana dönüştürülmesi planlanıyor.
