'Su Elçileri'nin Tırı Rize'ye Ulaştı
16.06.2021 - 18:17Su Elçileri Derneğince çevre ve su konularında bilinçlendirme yapılması amacıyla oluşturulan mobil tır, Rize'ye ulaştı.
- 0
- 0
- 1097
Su Elçileri Derneğince çevre ve su konularında bilinçlendirme yapılması amacıyla oluşturulan mobil tır, Rize'ye ulaştı.
Doğu Karadeniz'de, kestane ağaçlarının kurumasına yol açan ve halk arasında ‘katil arı’ olarak bilinen ‘gal arısı’, ilk kez tespit edildi. Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, arıya karşı harekete geçip, ormanları taramaya başladı.
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde ayakkabı giyerken belindeki ruhsatlı tabancası ateş alan kişi hayatını kaybetti.
İlkbaharda yağış Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde son 50 yılın en düşük seviyesine gerilerken, sadece Marmara ile Karadeniz bölgelerinde arttı.
Rize Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, toplam 400 dönümden oluşan Millet Bahçesinin Rize'nin çehresini değiştireceğini söyledi.
TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Pendik Millet Bahçesinde düzenlenen 5 Haziran Dünya Çevre Günü toplu açılış töreninde konuştu.
Rizeli Resul Çakır ile Azeri Gülyanak Yekayeva, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve bazı hukuki nedenler nedeniyle bir yıl süren ayrılığın ardından Vali Kemal Çeber'in girişimleri sonucu bir araya gelerek nikah masasına oturdu.
Süper Lig’de yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Çaykur Rizespor’un, 13 takviye ile kadrosunu güçlendirmeyi planladığı öğrenildi.
Rize'de düzenlenen operasyonda 1 kilo 50 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi, 2 şüpheli yakalandı.
Rize’nin Ardeşen ilçesi Akkaya köyünde uçurumdan aşağı yuvarlanan yavru köpek mahallede yaşayan vatandaşlar tarafından yöreye özgü meyve toplama aparatı ‘Mosakale’ ile kurtarıldı.
SAMSUN'da 26 yıldır taksicilik yapan İsa Aydın, gasp olaylarının önüne geçmek ve pandemi sürecinde hem müşterilerini hem de kendisini salgından korumak için taksisine kabin yaptırdı.
TOKAT'ta, ramazan davulcuları dün gece ilk sahur ile birlikte mesaiye başladı. Kent sokaklarında maniler ve davul sesleri yankılandı.
ÇAYKUR'un Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun'daki fabrikalarında çalışacak mevsimlik işçilerin belirlenmesi için yapılan kura çekimi sonuçlandı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal'a 75 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, mutasyonlu virüs etkisiyle Covid-19 vakalarının daha fazla artacağını belirterek, "Ramazan ayında tam kapanma uygulanmalı" dedi.
Sağlık Bakanlığının açıkladığı 27 Mart-2 Nisan'ı kapsayan 100 binde görülen Kovid-19 vaka sayısı bir önceki haftaya oranla azalan il bulunmazken, Rize de en çok vaka artışının görüldüğü 5. il oldu.
KARADENİZ Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, kafe ve restoranların açık olması ve kalabalıkların oluşmasının virüsün bulaşması için güzel ortamlar olduğunu söyledi.
Doğu Karadeniz’de, mayıs ayında başlayacak çay tarımı için hasat döneminde geçen yıl olduğu gibi büyük kentlerden bölgeye 100 binin üzerinde üreticinin gelmesi bekleniyor. Uzmanlar, hasat sezonu öncesi bölgeye geleceklere karantinaya alınarak, test uygulanmasını öneriyor.
Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı güncel verilere göre nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü 'Çok yüksek riskli' kategorisindeki illerin yer aldığı Karadeniz'de seyahat kısıtlaması ve araç denetimleri gündeme geldi.
DOĞU Karadeniz’de, mayıs ayında başlayacak çay tarımı için hasat döneminde geçen yıl olduğu gibi büyük kentlerden bölgeye 100 binin üzerinde üreticinin gelmesi bekleniyor.
