Müslüman Aktivist Malcolm X, Vefatının 56. Yılında Anılıyor
21.02.2021 - 18:27ABD’de sivil haklar alanında verdiği mücadeleyle ırkçılığa karşı sembol isimlerden biri haline gelen Müslüman aktivist Malcolm X, vefatının 56. yılında anılıyor.
- 0
- 0
- 966
ABD’de sivil haklar alanında verdiği mücadeleyle ırkçılığa karşı sembol isimlerden biri haline gelen Müslüman aktivist Malcolm X, vefatının 56. yılında anılıyor.
Trabzon'da aynı anda 10 bin kişinin ibadet edebileceği caminin kaba inşaatı tamamlanarak kubbesine 561 santimetrelik alemi takıldı.
Samsun'un kültürel değerlerinden Subaşı Meydanı, tarihi dokusuna yeniden kavuşturularak turizme kazandırılacak.
Yurt dışında eğitimi sonrası bir süre turizm işletmelerinde çalışan ve üç dil bilen 26 yaşındaki Ercan Paylan, kariyerini bırakıp memleketi Giresun’a dönerek, baba mesleği fırıncılık yapıyor.
Türkiye Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Suat Tural, Türkiye'deki 11 bin 279 rehberin 8 bin 930'unun, geçen yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle çalışamadığını belirterek, çözüm önerilerini dile getirdi.
Artvin'in Arhavi ilçesindeki taş ocağında iş makinesinin devrilmesi sonucu 1 işçi öldü, 1 işçi yaralandı.
AK Parti Rize İl Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresinde mevcut Başkan Kadir Ali Çelik yeniden başkanlığa seçildi.
Samsun'un Canik ilçesinde tamir için karada olan balıkçı teknesi çıkan yangında hasar gördü.
Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, "Perseverance" adlı keşif aracının Mars yüzeyine başarılı şekilde indiğini duyurdu.
Rize’de bir kişi, yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu.
Rize'de Sağlık Bakanlığı, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü hastane öncesinde görev yapan Doktor, Sağlık Memuru (ATT), Sağlık Teknikerlerine yönelik ‘Hastane Öncesi Acil Sağlık Simülasyon Eğitimi’ düzenliyor.
Giresun’un Bulancak ilçesine bağlı İcilli köyünde 27 Haziran 2020 akşamı evinin yakınındaki bahçede otlayan büyükbaş hayvanlara bakmaya giden ve kaybolduktan 3 gün sonra evlerine 7 km uzaklıktaki derede cansız bedenine ulaşılan 7 yaşındaki İkranur Tirsi’nin ölümü ile ilgili 14 yaşındaki amcası ve halasının tutuklanmasının ardından baba Serdar Tirsi sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Taner Alakuş, minyatür sanatına nasıl başladığını ve minyatür sanatının bugünkü durumunu anlattı.
Psikolog ve yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, 83 yaşında İstanbul Beşiktaş'ta yaşadığı evde ölü bulundu.
ABD'li roket, uydu ve uzay mekiği üreticisi SpaceX, Starlink internet uydu ağının parçası olan 60 iletişim uydusunu daha uzaya yolladı.
GİRESUN'un Bulancak ilçesinde geçen yıl kaybolup, 3 gün sonra da derede cansız bedeni bulunan 7 yaşındaki İkranur Tirsi’nin ölümüyle ilgili amcası S.T. (14) ile halası Ayşe Tirsi'nin (20) tutuklanmasının ardından küçük kızın anne ve babası konuştu.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gara hadisesi, milletimizi ve devletimizi korumak için sınırlarımızın ötesinde güvenli bir alan oluşturma kararımızı pekiştirdi.
Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye haritası üzerinden yayımlanan verilerine göre, 8-14 Şubat 2021 tarihleri arasında Covid-19 vaka sayılarının en yüksek olduğu iller sıralamasında Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Samsun ilk 5'te yer aldı. Karadeniz Bölgesi'nde filyasyon ekiplerinin tespitlerine göre, koronavirüsün en fazla cenaze namazları, taziye ve ev ziyaretlerinde yayıldığı belirlendi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il bazında 7 günlük Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı. Buna göre ilk iki sırada Trabzon ve Rize yer aldı.
RİZE’nin İkizdere ilçesinde belediye meclis kararı ile evcil hayvan satışı yasaklandı. İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, "Bunlar candır, para ile alınıp satılmasın. Sahip çıkılsın düşüncesi ile böyle bir karar aldık” dedi.
