Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırıldı
16.03.2024 - 12:06Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, mart ayına ilişkin toplam 4,8 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdıklarını bildirdi.
- 0
- 0
- 6299
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, mart ayına ilişkin toplam 4,8 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdıklarını bildirdi.
Artvin’de baraj suları altında kalmadan önce verimli tarım arazilerinden taşınan 1.1 milyon metreküp toprak, yeni ilçe merkezinde 124 dönüm alanda hobi ve meyve bahçesi oluşturulmasında kullanıldı. Bölge halkı ata topraklarından alınarak oluşturulan yeni yaşam alanlarında bu yaz ilk mahsullerini almanın heyecanını yaşayacak.
Samsun’da yaşayan 70 yaşındaki Esin Eren, 50 yaşından sonra yaklaşık 70 ülke gezdi. Hindistan’dan Norveç’e kadar birçok ülke gezen Esin Eren, “Çok kitap okudum ama gezip görmek ufkumu açtı” dedi.
Eyüpsultan’da ATV aracı arızası ile uğraşırken Eylem Tok’un oğlunun ehliyetsiz şekilde kullandığı aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci’nin kuzeni Anıl Aci kuzenin ölümünden 10 gün sonra Silivri TEM’de emniyet şeridinde arızalanan otomobiline bakarken kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybetti. Olay sonrası kamyon sürücüsü serbest bırakılırken Aci ailesi oğulları için adalet istediğini söyledi.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Irak'ta, PKK'nın, terörün ve terör örgütünün bitirilmesi noktasında bir takım anlaşmalara varıldığını belirterek, "İnşallah Irak hükümeti de diğer komşu ülkelerimiz de bu anlaşmalara uygun hareket eder." dedi.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Yeniden Refah Partimizi önce 31 Mart'ta yerel yönetimlerde iktidar, arkasından 2028’de iktidara taşıyacağız” dedi.
AK Parti Kendirli Belde Belediye Başkanı ve Başkan adayı Alaettin Serdar “Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde beldemiz için eser ve hizmet üretmeye devam edeceğiz” dedi.
Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nefroloji Klinik Şefi Prof. Dr. Mehmet Horoz, böbrek sağlığı konusunda su ve tuz tüketimine dikkat edilmesini istedi.
Samsun'un Atakum ilçesinde, köpekten kaçarken düşüp diz kapağı kırılan kadının açtığı davada mahkeme, köpeğin sahiplerinin 285 bin 441 lira maddi, 30 bin lira da manevi olmak üzere 315 bin 441 lira tazminat ödemesine hükmetti.
Seçim çalışmalarına devam eden AK Parti Derepazarı Belediye Başkan Adayı Şaban Kalça “Çay, Rize Bezi, bakır, hediyelik eşyalar ve İlçemize özgü yöresel ürünlerin satılacağı 12 ay hizmet verebilecek, Modern Rize Turizm Çarşısını İlçemize kazandıracağız “dedi.
Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne geçtiğimiz günlerde atanan Ramazan Öztürk yeni görevine başladı.
Rize Belediyesi, 14 Mart-7 Nisan tarihleri arasında Ramazan Etkinlikleri düzenleyecek. İşte etkinliklerde günün programı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Hedefimiz daha yeni anayasa, katılımcı, sivil, demokrat bir anayasa. Bunu da eğer bir uzlaşma sağlanırsa inşallah 28. Dönem parlamentosunda hayata geçirmek nasip olur." dedi.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Rize'de düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "İnsanımızı güçlendireceğiz ki aile güçlü olsun, toplum güçlü olsun. İnsanı güçlendirmek için de eğitime önem verdik. Bütçede en fazla payı eğitime ayırdık." dedi.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Biz, Cumhur İttifakı'nın bir parçasıyız. Aynı 2019 yerel seçimlerinde olduğu gibi büyükşehir belediyelerinin tamamında ittifak halindeyiz. 30 büyükşehirde tam ittifakımız var, AK Parti, MHP ve BBP olarak." dedi.
İzmir'de Şila adlı Pitbull cinsi köpeğin kulübesini ateşe vererek öldüren sanığın cezası artırıldı. 'İyi hal' indirimi ile 1 yıl 8 ay hapis cezası alıp tutuklu kaldığı 72 günün ardından tahliye edilen Ömer Faruk Baki'nin cezası, istinaf mahkemesinde 4 yıla çıkarıldı, sanığın tutuklanmasına karar verildi.
Futbol hayatını Almanya'da sürdüren 18 yaşındaki Rizeli genç futbolcu Can Uzun’un yeni takımı belli oldu.
Şef Serap Türkel Özbayraktar, gün boyu oruç tutanların yaşadığı en büyük problem olan susuzluğa iyi gelebilecek alternatif ve sağlıklı tarifler paylaştı.
Artvin’in Yusufeli ilçesinde elektrik üretimine başlayan Yusufeli barajında sular yağışların da az olmasının da etkisi ile çekilmeye başladı. Sular altında kalan köylerde ev, okul, tarım arazileri derken son olarak tarihi kale de ortaya çıktı.
