Rize'de Ramazan Bayramının birinci günü
10.04.2024 - 05:30Rize merkezde sokaklar bayramın ilk günü boş kaldı. Birçok vatandaş memleketlerine ve köylerine giderek aileleriyle bayramlaşmayı tercih etti.
- 0
- 0
- 3561
Rize merkezde sokaklar bayramın ilk günü boş kaldı. Birçok vatandaş memleketlerine ve köylerine giderek aileleriyle bayramlaşmayı tercih etti.
Müslümanlar için büyük öneme sahip Ramazan Bayramı, yarın başlayacak.
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,59 değer kazancıyla günü 9.814,19 puandan tamamlayarak günlük ve haftalık kapanış rekoru kırarken, gördüğü en yüksek seviyeyi de 9.849,26 puana taşıdı.
Rize'nin Çayeli ilçesindeki bir çay bahçesinde, kimliği belirsiz erkek cesedi bulundu.
Ordu'da düzenlenen programda, Ramazan Bayramı öncesinde Ordulu şehitler dualarla yad edildi. Şehit yakınları, acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu ancak bir o kadar da gururlu olduklarını söylediler.
Trabzon'da internet ortamında telefonunu satmak isteyen kişi 53 bin TL karşılığında anlaştığı şahıs tarafından dolandırıldı.
Çaykur Rizespor U11 takımı, Gürcistan'da düzenlenen U11 Shota Cup 2024 Uluslararası Futbol Turnuvasında 2. oldu.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Sena Pekşen, Ramazan Bayramı’nda sağlıklı beslenmenin ipuçlarını verirken, kahvaltı düzeninin bozulmaması gerektiğini söyledi.
Trabzon'un Ortahisar ilçesi Yenimahalle muhtarlığı 67 yıldır Batur ailesinde. Baba Ali Raif Batur 35 yıl muhtarlık görevini sürdürüp 1992 yılında vefat edince oğlu Orhan Batur (75) ara seçimle bu görevi devralarak 32 yıldır devam ettiriyor.
Samsun'da pompalı tüfekle vurulan 3 genç yaralandı.
Rize'nin Çayeli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında iki araç kafa kafaya çarpıştı. Kazada 3'ü Gürcistan uyruklu 6 kişi yaralandı.
Medicana Ataköy Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Ayça Sena Yılmaz, "Sağlıklı bir bayram için yediklerinizi not edebilirsiniz. Böylece nerede ne yediğinizi görerek fazla ve dengesiz beslenmenin önüne geçebilirsiniz" dedi
Ticaret Bakanlığı bünyesinde hizmet veren "Alo 175 Tüketici Danışma Hattı"na yılın ilk çeyreğinde 102 bin 319 çağrı geldi.
Rize İl Emniyet Müdürü Murat Türesin ve Rize Polis Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Murat Üngör beraberindeki heyet ile birlikte Türk Polis Teşkilatı'nın 179. kuruluş yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’ı ziyaret etti.
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 9.735,75 puanla rekor seviyeyi gördü.
Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin, sağlık turizmi alanında uluslararası kabul gören akreditasyonuna sahip 40 sağlık kuruluşuyla dünyada 7. sırada yer aldığını ve geçen yıl bu alanda 2,3 milyar dolarlık gelire ulaştığını bildirdi.
Samsun'da 3. katın balkon penceresinden düşen genç kız ağır yaralandı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlık bünyesinde görev yapacak 8 bin sözleşmeli personel alım sonuçlarının açıklandığını duyurdu.
TFF Başkanı Büyükekşi, "Yönetim kurulumuzda aldığımız kararla 18 Temmuz'da yapacağımız mali genel kurulumuzu, seçimli genel kurul olarak yapmaya karar verdik." dedi.
Rize'de Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nin arkasında bulunan 2 katlı bir ev çıkan yangında kül oldu.
