Rize’de Araç Şarampole Yuvarlandı: 1 Yaralı
27.02.2023 - 17:45Rize’nin Çayeli ilçesinde şarampole yuvarlanan aracın şoförü yaralandı.
- 4
- 0
- 1626
Rize’nin Çayeli ilçesinde şarampole yuvarlanan aracın şoförü yaralandı.
Dünya genelinde bugüne kadar tespit edilen 6 binden fazla nadir hastalık türünün yüzde 70'inin çocukları etkilediği bildirildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehrinize sahip çıkın, ata yurdunuzu asla kalıcı olarak terk etmeyin. Yıkılan her konutun daha iyisini, güzelini, güvenlisini, yenisini yapıp vereceğiz." dedi.
Torununun da aralarında bulunduğu 10 yakınını depremde kaybeden ve Rize'de öğrenci yurduna yerleştirilen Sakine Çoban, başka şehirlere giden 3 çocuğu ve torunlarından ayrı kalmanın üzüntüsünü yaşıyor
Rize-Artvin Havalimanı'nı açıldığı 14 Mayıs 2022 tarihinden itibaren 31 Ocak 2023 tarihine kadar geçen sürede toplam 596 bin 677 kişi kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkan Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremden etkilenen illerde esnaf için geçici iş yerlerinin kurulacağını belirterek, "Yeni Malatya'yı en güvenli, en sağlam, en yeşil haliyle gelecek nesillerimize inşa edeceğiz." dedi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde ilk etapta 199 bin 739 kalıcı konut ile 73 bin 972 köy evi yapılacak. Zemin artı 3-4 katı geçmeyecek konutlar, brüt 105 metrekare, net 85 metrekare ve 3 artı 1 olarak planlanıyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ eliyle Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde ilk etapta yapılacak 855 konut için ilk kazmanın vurulduğunu bildirdi.
Geçtiğimiz günlerde meydana gelen asrın felaketi hakkında Milli Beka Hareketi Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feryat Gökdoğan, açıklamalarda bulunarak böyle bir felakette hala siyaset peşinde olanları eleştirdi
Rize'de gönüllü kadın ve erkek kuaförleri, şehirde misafir edilen depremzedelerin saç bakımlarını ücretsiz bir şekilde yapıyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Hatay'ın Defne ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Hatay Valisi Doğan, deprem nedeniyle birkaç hasarlı binanın yıkılması dışında önemli bir durum bulunmadığını bildirdi.
Deprem bölgesinden aileleri birlikte Rize’ye gelen minikler için moral ve motivasyon için bir şenlik düzenlendi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden 248 saat sonra enkazdan kurtarılan 17 yaşındaki Aleyna Ölmez, mücadele ettiğini ve çok uğraştığını kaydetti.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin hasar tespit oranının yüzde 75-80 arasında olduğunu, ticaret alanlarıyla 750 bin bağımsız bölümün hasar gördüğünü açıkladı.
Sigorta uzmanları bina risklerine dikkat çekti. Sigorta sektöü temsilcisi Umut Vurdevir, “Herkes, satın alacakları ya da kiraya çıkacakları evlerin mutlaka deprem raporunu almalı. Doğan Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ve özel deprem sigortanızı mutlaka yaptırın” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi gören depremzedeleri ziyaret etti.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlker Ustabaş, Rize'deki riskli yapılara ilişkin açıklamalarda bulundu.
