Futbolda Bölgesel Amatör Lig 17 Nisan'da Başlayacak
26.02.2021 - 17:58Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, futbolda Bölgesel Amatör Lig'in (BAL) 17 Nisan'da başlayacağını duyurdu.
- 8
- 0
- 1004
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, futbolda Bölgesel Amatör Lig'in (BAL) 17 Nisan'da başlayacağını duyurdu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Karadeniz Bölgesi’nde özelikle Samsun ve Ordu’da, İngiltere varyantlı mutasyonlu virüsün artışını gözlemledikleri yönünde açıklaması, bölgede tedirginliğe neden oldu.
Giresun'da, tarihi mekanlarda, sahillerde ve çeşitli noktalarında uygulanan turizme yönelik projelerle kentin turist potansiyelinin artırılması hedefleniyor.
Trabzon Valiliğince, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle alınan ilave tedbirler kapsamında hayvancılıkla ilgilenenler hariç olmak üzere bu hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında ve 6-7 Mart tarihlerinde "Çiftçi Kayıt Belgesi" ile kırsal mahallelere, yaylalara gidilmesine izin verilmeyeceği bildirildi.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB= Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Volkan Kantarcı, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Rize Valisi Kemal Çeber'i makamında ziyaret etti.
Sağlık Bakanlığı’nın son verilerine göre ‘çok yüksek riskli’ kategorisinde yer alan Karadeniz Bölgesi’nde Samsun, Ordu, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Sinop ve Çorum’da toplam 15 ilçedeki 12 mahalle ile 7 köy karantinaya alındı.
TÜİK verilerine göre evlenen çift sayısı, Kovid-19 salgını dolayısıyla nişan, düğün gibi toplu organizasyonların kısıtlandığı geçen yıl 487 bin 270'e gerileyerek 20 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti.
Azerbaycan’ın Karabağ’da işgal edilen topraklarını kurtarma operasyonuyla Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın yenilgiyi kabul eden bildiriyi imzalaması sonrası Erivan’da sular durulmadı.
İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Livio Manzini, Türkiye'nin dış ticaretinin yarıdan fazlasını AB üyesi ülkelerle gerçekleştirdiğini belirterek, "Türk ürünlerinin gerek kalite/fiyat oranı gerekse de lojistik avantajı söz konusu." dedi.
ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) keşif aracı Perseverance, Mars yüzeyinde indiği Jezero Krateri'nin panoramik görünümünü kaydetti.
Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı vaka sayısı haritasına göre oransal olarak en çok vaka görülen iller sıralamasında 5’inci olan Rize’de, yetkililerin tüm uyarılarına ve alınan tedbirlere rağmen vatandaşlar hafta sonu kısıtlama öncesi yine köy ve kırsaldaki mahallelere gitmeyi sürdürüyor.
15- 21 Şubat 2021 tarihleri arasında oransal olarak en çok vakanın görüldüğü iller sıralamasında 5’inci sırada yer alan Rize’deki vaka sayılarındaki artışlara ilişkin Vali Kemal Çeber, "Karadeniz'e özgü sosyal hareketliliği kısmamız lazım, şehirden köye gidenler, köyden şehre gelenler virüsü taşıyor" dedi.
Rize'nin Ardeşen ilçesinde Murat Gül, elindeki boş çay demliğini üzerine düşürerek kendisine şaka yapan kuzeni Hamit Gül’ü, duvardan söktüğü plazma televizyonla kovaladı.
Türkiye'den 2021'in ocak ayında Rusya, Almanya ve Vietnam başta olmak üzere 23 ülkeye, 19 milyon 811 bin 819 dolarlık Karadeniz somonu ihraç edildi.
Kovid-19 aşısının ilk dozunu olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlerin sağlık kuruluşlarında aşılarını yaptırabileceklerini bildirdi.
Artvin’in en büyük festivali ve en önemli turizm kaynağı olan boğa güreşlerine hazırlanan boğa sahipleri, boğaları ile adeta bebek gibi ilgileniyor.
Artvin’de annesi ve babası sağlık çalışanı olan, 11 yaşındaki 6. sınıf öğrencisi Yusuf Anıl Alpaydın, pandemi sürecinde uzaktan eğitiminden arda kalan zamanını kendi imkanlarıyla odasında yaptığı kuluçka makinesiyle civciv üretiyor.
Türkiye ortalamasında yağışların çok görüldüğü Doğu Karadeniz Bölgesi’nde, son yıllarda yağış miktarlarında azalma yaşanıyor.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, Kovid-19 salgınının 2022 yılının başlarında biteceğini ve en kötü senaryonun geride kaldığını söyledi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı vaka sayısı haritasına göre 8-14 Şubat tarihleri arasında oransal olarak en çok vakanın görüldüğü ilk 5 ilin yer aldığı Karadeniz için uzmanlar, bölgede 15 günlük tam kapanma, ulaşım kısıtlaması ve 'bölgesel karantina' önerisinde bulundu.
