Bakan Varank'tan Rize OSB'ye Ziyaret
17.02.2021 - 09:16Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Rize Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) ziyaret etti.
- 0
- 0
- 1000
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Rize Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) ziyaret etti.
Kovid-19 salgınında il bazında açıklanan 7 günlük veriler ışığında, hastalık seyrine göre il hıfzısıhha kurullarınca bölgesel kararlar alınabileceği ve belli faaliyetlerin aşama aşama başlamasının söz konusu olabileceği bildirildi.
18 Temmuz 2015'te Rize'den memleketi Malatya'ya giderken yol kesen terör örgütü üyeleri tarafından kaçırılan Gara şehitlerinden Astsubay Semih Özbey, 2 yıl önce ailesine yazdığı mektupta "Kavuşacağımız gün için sabrediyorum" ifadelerini kullanmış.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize'de yapılan kongredeki tutumunu eleştirerek, "O gülüşmeler, o kahkahalar, o fıkralar. 13 kişi hayatını kaybetti. Hangi ahlaka göre siz bunu yapıyorsunuz?" dedi.
ABD'li roket, uydu ve uzay mekiği üreticisi SpaceX, Starlink internet uydu ağının parçası olan 60 iletişim uydusunu daha uzaya yolladı.
Doğu Karadeniz Bölgesinde son bir haftada artan Covid-19 vakalarını değerlendiren Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle yöre insanının bir çoğunun Cuma günü akşamı itibariyle köylerine gittiğini ve orada komşu ve akrabaları ile bir araya geldiğini belirterek vaka artışlarında bu durumun etkili olduğunu söyledi.
Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye haritası üzerinden yayımlanan verilerine göre, 8-14 Şubat 2021 tarihleri arasında Covid-19 vaka sayılarının en yüksek olduğu iller sıralamasında Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Samsun ilk 5'te yer aldı. Karadeniz Bölgesi'nde filyasyon ekiplerinin tespitlerine göre, koronavirüsün en fazla cenaze namazları, taziye ve ev ziyaretlerinde yayıldığı belirlendi.
Rize'de 30 yıldır sigortacılık hizmeti veren Erdal Hoşver, "Sağlık sigortasını da, konut sigortasını da, iş yeri sigortanızı da başınıza bir şey gelmeden yaptırmamız gerekiyor. İş işten geçmeden önce tedbirimizi alalım, sigortalarımızı yaptıralım" dedi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak’ın kuzeyinde terör yuvalarını dağıtmak için başlatılan Pençe Kartal-2 Harekatı’nda şehit olan 3 asker ile teröristler tarafından alçakça katledilen, şehit edilen 13 vatandaşımıza Allah’tan rahmet dileyerek, "En son bu operasyonların yapıldığı gece artık bu operasyonları yapmak suretiyle bu kardeşlerimizi kurtaralım istedik" dedi.
IRAK'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen sivil Muhammet Salih Kanca (38), memleketi Samsun'da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Devlet sanatçısı Sadi Yaver Ataman'a ait bazı eşyalar ile fotoğrafları, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan, Karabük'ün tarihi evleriyle ünlü ilçesi Safranbolu'daki Kent Tarihi Müzesi'nde ziyaretçilerini bekliyor.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele sürecinde, il bazında 7 günlük vaka sayılarının ortalamasının kamuoyuyla paylaşılmasına başlanıyor.
RTÜK'ün Radyo Dinleme Eğilimleri Araştırması, radyo yayınlarını dinleyenlerin yüzde 60,8'inin radyo cihazı olmadığını ortaya koydu.
İçişleri Bakanlığınca, Şırnak-Siirt bölgesinde 1073 personelin katılımıyla "Eren-10 Gabar" Operasyonu başlatıldı.
Ödemeler dengesi Aralık 2020'de 3 milyar 210 milyon dolar açık verirken, 2020 yılı cari işlemler açığı 36 milyar 724 milyon dolar oldu.
Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan ailelerinden haber alamayan Uygur Türkleri, Çin'in Sarıyer'deki konsolosluğu yakınlarındaki eylemlerine devam ediyor.
Türkiye'de 2021 yılının ocak ayı, son 51 yıllık dönem göz önüne alındığında en sıcak 2. ocak olarak kayıtlara geçti.
Barış Pınarı bölgesine saldırı girişiminde bulunan 2 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi.
Trabzon'da, dağlık ve uzak bölgelerde meydana gelebilecek yangın ve benzeri olaylara anında müdahale edilmesi amacıyla yörede yaşayanlar arasından gönüllü itfaiyeciler yetiştirilecek.
Çin Ulusal Uzay İdaresinden yapılan açıklamaya göre, "Tienvın-1" Mars’a yaklaşmasının ardından hızını düşürerek, Mars’ın yüzeyinden yaklaşık 400 kilometre uzaklıktaki bir yörüngeye girdi.
