Atatürk Köşkü, Cumhuriyet’in 100. yılı resepsiyonuna hazırlanıyor
15.09.2023 - 12:12Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetini yazdığı yer olarak bilinen Trabzon'daki Atatürk Köşkü’nde başlatılan restorasyon çalışmalarında sona gelindi.
- 1
- 0
- 2862
Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetini yazdığı yer olarak bilinen Trabzon'daki Atatürk Köşkü’nde başlatılan restorasyon çalışmalarında sona gelindi.
Türkiye genelinde konut satış sayısı ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,1 azalarak 122 bin 91 oldu.
Rize- İzmir arası direkt uçuşlar 18 Eylül’de başlıyor. Haftada 1 gün olacak seferlerin ilk uçuş için biletler tükendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı'nın inşasına kimse set vuramayacaktır. Ancak ülkemizin bu kararlılığının birilerinin uykusunu kaçırdığı anlaşılıyor." dedi.
Kim Milyoner İster yarışmasında dün akşam Rabia Birsen Göğercin, 1 Milyon değerindeki soruya doğru cevap vererek büyük ödülün sahibi oldu. Milyoner Rabia Birsen Göğercin kaza mı geçirdi ve Rabia'nın koluna ne olduğu merak ediliyor. Peki, Kim Milyoner İster Rabia'nın koluna ne oldu, neden protez? Milyoner Rabia Birsen Göğercin kaza mı geçirdi?
Sezona iyi bir giriş yapan Çaykur Rizespor, transfer dönemini bitmesine günler kala Teknik Direktör İlhan Palut'un isteği ve eksik bölgelere talepleri üzerine yapılan transfer çalışmaları devam ediyor.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi maden ocağında meydana gelen göçükle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Sinop'ta, serinlemek için girdiği denizde kaybolan ve bir hafta sonra cansız bedenine ulaşılan 16 yaşındaki Ahmet Yusuf Mar'ın cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.
Bursa Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Güler Kılıç, okul çağındaki çocuklarda görülen göz bozukluklarının okul başarılarında düşüşe sebep olabilme ihtimaline karşı çocukların yılda bir kez göz muayenesinden geçilmesi gerektiğini bildirdi.
Derepazarı Belediye Başkanlığı tarafından 2020'den buyana sürdürülen ticari taksi plaka dağıtımı ile ortaya çıkan haksız rekabeti mahkemeye taşıyan 23 taksici mücadelelerini kazandı. Taksicilerin belediyeye karşı açtıkları iptal davasında lehlerine karar çıktı.
Rize'nin İkizdere ilçesinde yaşayan Elif Karagöz, yaylalardan topladığı ürünlerle ürettiği doğal ürünleri Türkiye'nin bir çok iline gönderiyor.
Gümüşhane’de yaz ayında meyvesi yenen fakat daha sonra yaprakları dökülen erik ağacı Eylül ayının ortasında yeniden yaprak verdi, çiçek açtı.
Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bu yıl yağışların az olması, çay tarımını etkiledi. Rize'deki üreticiler yaş çay sezonunun 3. sürgün döneminde rekolte düşüklüğü yaşandığını belirtiyor.
Rize Ticaret Borsası (RTB) Başkanı Mehmet Erdoğan, küresel ısınmadan çay tarımının da etkilendiğini belirterek, "Isınan hava koşullarına uygun çay bahçeleri oluşturmalıyız" dedi.
Samsun'da silah tehdidiyle doktoru kaçıran şüpheli, adliyeye sevk edildi.
Serinlemek için girdiği denizde bir hafta önce kaybolan 16 yaşındaki gencin cesedi bulundu.
Karadeniz Bölgesi’nde Ağustos ayında başlayan toplama işleminin ardından kurutulan fındıklar şimdilerde kırılarak kavuruluyor. Yöre halkı uzun kış günleri tüketeceği fındığı eskiden olduğu gibi artık kendisi yapmak yerine kırma ve kavurma işlemini son yıllarda artan kırma ve kavurma hizmeti veren işletmelerde yaptırıyor.
Giresun'un Uzuncakum mevkiinde 2021 yılında yapımına başlanan Türkiye'nin en büyük balıkçı barınağı projesinin yüzde 43’lük kısmının tamamlandığı ve 2025 yılında hizmete gireceği belirtildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında havalimanlarımızı kullanan yolcu sayısının 220 milyona çıkarak yeni bir tarihi rekor kıracağımızı öngörüyoruz." dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize İl Başkanlığı kongresi 1 Ekim'de yapılacak.
