Kastamonu'daki müze Pompeiopolis'in tarihine ışık tutuyor
15.03.2025 - 13:23Kastamonu'nun Taşköprü ilçesindeki Kent Tarihi Müzesi, Roma döneminde Paflagonya bölgesinin başkenti olan Pompeiopolis'in tarihine ışık tutuyor.
- 0
- 0
- 1409
Kastamonu'nun Taşköprü ilçesindeki Kent Tarihi Müzesi, Roma döneminde Paflagonya bölgesinin başkenti olan Pompeiopolis'in tarihine ışık tutuyor.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Coğrafya Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cevdet Yılmaz, hava sıcaklığının artmasıyla karların erimesi sonucu Karadeniz'de heyelan riskinin arttığını söyledi.
Rize İHH İl Temsilcisi Muhammet Ekşioğlu, Rize Takip Basın Medya Şirketi'ni ziyaret ederek, İHH'nın çalışmaları ve Rize'deki yardım faaliyetleri hakkında önemli bilgiler paylaştı.
Trabzon'un Of ilçesinde, "Milli Şuur" konulu konferans organize edildi.
ABD Başkanı Donald Trump'ın agresif gümrük vergisi politikalarının sonuçlarına ilişkin endişeler, jeopolitik risklerle artan belirsizlik ve merkez bankalarının alımları altının ons fiyatını 3 bin doları üzerine taşıdı.
AkçaabatBelediyesi, Ramazan ayının manevi değerlerini küçük yaştan itibaren çocuklara öğretmek ve paylaşma kültürünü aşılamak amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi.
Sürmene Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Sürmene için altyapıdan üstyapıya birçok yatırımın hayata geçirileceğini vurguladı. Genç “Ekonomik zorluklar elbette var ama biz bahane üretme makamında değiliz, çözüm üretme makamındayız” dedi.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Trabzon Tıp Fakültesi ile Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesince 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla program düzenlendi.
Bayburt'ta, "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" düzenlendi.
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, şehrin kültürel mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma hedefiyle hayata geçirilen 'kültür sokağı' projesindeki çalışmaları yerinde inceledi.
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, hekimliğin, insan yaşamına doğrudan hizmet eden bir meslek olduğunu belirterek "Hekimin vazgeçilmezliği vardır. Tarih boyunca hekimler bu misyonları ile öne çıkmışlardır” dedi.
Biruni Üniversitesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Metin Süleymanzade, vücutta uçuklara neden olan "herpes simpleks" virüsünün gözde ciddi enfeksiyonlara yol açarak görme kaybına neden olabileceğini bildirdi.
Samsun’un Atakum ilçesinde sokak ortasında sözlü tacize uğrayıp darbedilen Damla Korkmaz, 8 gün süren tedavisinin ardından taburcu edildi. Korkmaz, “Umarım öyle bir ceza alır ki bir daha kadına dokunmayı aklından bile geçiremez. Beni düşünemeyeceğim kadar kötü yaptı. 3 ay sıvı ile besleneceğim” dedi.
Türkiye'de eşi ve benzeri bulunmayan, 1 adımla il değiştirip, 1 dakika farla iftar açtıkları için Karadeniz fıkrası gibi olan Samsun'un Ambartepe Mahallesi ile Ordu'nun Şentepe Mahallesi, her 2 ilin protokolünü ilk kez ağırladı.
Çorum'da Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir gıda fabrikasında çıkan yangında 4 kişi dumandan etkilendi.
Of Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinesinde hazırlanan 250 adet yardım kolisi Türk Kızılay'a teslim edildi.
Trabzon'un Pazarkapı Mahallesi’nde devam eden sur duvarı restorasyon çalışmalarını inceleyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Kazılarla birlikte ortaya çıkan tarihi buluntular, arkeopark projesiyle geleceğe taşınacak” dedi.
Trabzon Ticaret Borsası ile Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü fındıkta iş birliği geliştirecek.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Heyelan Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayberk Kaya, Artvin'deki heyelanda yapı bütünlüğü bozulmadan yaklaşık 50 metre sürüklenen eve ilişkin, "Burada üst yapının çok düzgün bir şekilde yapıldığını gözlemlemiş olduk. Fakat eksik olan bir şey vardı; zemin araştırılması ve analizi düzgün yapılmamış" dedi.
Bolu'nun Mengen ilçesinde orman ürünleri işleme fabrikasında çıkan yangın söndürülmeye çalışılıyor.
