TKDK'den Trabzon'daki 27 projeye 387 milyon lira hibe desteği
11.03.2025 - 12:14Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunca (TKDK), Trabzon'da 431 milyon lira maliyetli 27 projeye 387 milyon lira hibe desteği sağlanacak.
- 0
- 0
- 1178
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunca (TKDK), Trabzon'da 431 milyon lira maliyetli 27 projeye 387 milyon lira hibe desteği sağlanacak.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İklim Bilimi ve Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, İstanbul'un bugünden itibaren 1 hafta boyunca Kuzey Afrika'dan gelen çöl tozlarının etkisi altında kalacağını bildirdi.
Erzincan’da Refahiye Kaymakamlığı öncülüğünde yılda 2 milyon kapasiteli arı kovanı çıtası üretim atölyesi açıldı.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Timur Uğurlu, gebelikte kansızlığın yol açtığı tehlikeleri ve tedavi yöntemlerini anlattı.
Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bir evin bacasında çıkan yangında maddi hasar oluştu.
Bakanlık ekiplerince bu dönemde 85 bin 238 gerçek ve tüzel kişi denetlendi, 17 bin 395 firmaya ceza uygulandı.
Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar, orucun organların pasını sildiğini ve karaciğerin bu dönemde adeta bayram ettiğini kaydetti.
Aşırı telefon, tablet ve bilgisayar kullanımının, bir kas iskelet sorunu olan "Text Neck" sendromuna yol açtığını belirten Fizyoterapist Mustafa Özcan, "Günde 3 saatten fazla ekran kullananlarda bu sendrom daha çok görülüyor. Ekran süresini sınırlandırın, 20-30 dakikada bir mola verip boyun egzersizleri yapın" dedi.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Uyku Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Yılmaz Bülbül, sağlıklı uyku düzeni için uyku hijyeninin önemli olduğunu belirterek, "Uyku hijyeninde kişinin aynı saatlerde yatması, aynı saatlerde kalkması çok önemli." dedi.
Philip Morris, 10 Mart 2025 tarihinden itibaren geçerli olacak güncellenmiş sigara fiyat listesini duyurdu.
Çankırı'da vefat eden dedesinden kalan ve annesinin sakladığı ceketten ilham alan ahşap ustası kadın, ahşaptan kıyafetler yapıyor. Gerçek kıyafetlerden ayırt edilemeyen ahşap kıyafetler vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
Samsun'un Terme ilçesinde tarımsal üretime ciddi zarar veren kahverengi kokarca ile mücadele kapsamında, ilaçlama çalışması başlatıldı.
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde sıcaklıkların artmasıyla birlikte, "baharın müjdecisi" olarak anılan çiğdemler çiçek açtı.
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde sıcaklıkların artmasıyla birlikte, "baharın müjdecisi" olarak anılan çiğdemler çiçek açtı.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sebahat Sullıvan, fındık kozalak akarlarıyla mücadelenin verimi artırdığını söyledi.
Samsun’da Ergoterapist Neslihan Zeyrekçi, otizmli çocukların motor becerileri, duyu bütünleme, sosyal etkileşim ve günlük yaşam aktiviteleri konularında yaşadığı zorluklara yönelik uygulanan ergoterapi yöntemlerinin önemini vurguladı.
Ramazan ayında uyku alışkanlıklarının değişmesiyle birlikte vücutta meydana gelebilecek rahatsızlılarla ilgili bilgi veren Çankırı İş Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, uyku alışkanlıklarının değişmesi ve geceleri yeterince uyuyamamanın baş ağrısına yol açabileceğini söyledi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından yürütülen projeyle Samsun'un Atakum ilçesinde geleneksel konutların mimari yapısı belgelenerek gelecek nesillere aktarılacak.
Erzurum'un Şenkaya ilçesinde bir evde çıkan yangın hasara yol açtı.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Bakiye Akbaş, gebelerin özellikle ilk 3 ayda ve son 1 ayda oruç tutmamaları, ille de tutmak istiyorlarsa iftarda ve sahurda dengeli beslenip yeterli su alımına dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.
