Köpekten Kaçarken Duvara Sıkışan İnek Kurtarıldı
24.02.2021 - 10:35Düzce'de köpekten kaçmak isterken iki duvar arasında sıkışan inek, itfaiye ekiplerince bulunduğu yerden çıkarıldı.
- 0
- 0
- 917
Düzce'de köpekten kaçmak isterken iki duvar arasında sıkışan inek, itfaiye ekiplerince bulunduğu yerden çıkarıldı.
Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, Türkiye'de günlük tuz tüketiminin ortalamanın üzerinde olduğu uyarısında bulundu.
Suna ve İnan Kıraç Vakfı tarafından kurulan Pera Müzesi'nin yeni sergisi "Zevk Meselesi", ziyarete açıldı.
Rize'de, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan yeni kararlar duyuruldu.
Prof. Dr. Özgür Enginyurt, “Türkiye’de olan mutant bir virüsün Karadeniz’de olmamasına imkan yok” dedi.
Güvenli Okul projesinin mimarı olan, bir dönem Rize'de de görev yapan emekli emniyet müdürü Osman Öztürk’ün, yeni şiir kitabı ‘La Densıdad De La Noche / The Heavıness Of The Nıght / Gecenin Ağırlığı’ İspanya’da çıktı.
Her 100 bin kişideki vaka sayısına göre, Ordu, Giresun, Trabzon, Samsun ve Rize, 100 binde en çok vakanın görüldüğü 5 il olarak sıralandı.
Karayolları ekipleri, Karadeniz ile İç Anadolu arasında ulaşımın sağlandığı 2200 rakımlı Eğribel Geçidi’nde kar, tipi, ve çığ gibi olaylara karşı 24 saat mücadele ederek yolu açık tutmaya çalışıyor.
Artvin’de annesi ve babası sağlık çalışanı olan, 11 yaşındaki 6. sınıf öğrencisi Yusuf Anıl Alpaydın, pandemi sürecinde uzaktan eğitiminden arda kalan zamanını kendi imkanlarıyla odasında yaptığı kuluçka makinesiyle civciv üretiyor.
Trabzon'un Araklı ilçesinde havacılık tutkunu 19 yaşındaki Samed Yıldız, boş zamanlarında çeşitli işlerde çalışarak kazandığı harçlıklarıyla F-5 model uçağı yaptı.
Türkiye ortalamasında yağışların çok görüldüğü Doğu Karadeniz Bölgesi’nde, son yıllarda yağış miktarlarında azalma yaşanıyor.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı vaka sayısı haritasına göre 8-14 Şubat tarihleri arasında oransal olarak en çok vakanın görüldüğü ilk 5 ilin yer aldığı Karadeniz için uzmanlar, bölgede 15 günlük tam kapanma, ulaşım kısıtlaması ve 'bölgesel karantina' önerisinde bulundu.
ABD’de sivil haklar alanında verdiği mücadeleyle ırkçılığa karşı sembol isimlerden biri haline gelen Müslüman aktivist Malcolm X, vefatının 56. yılında anılıyor.
Trabzon'da aynı anda 10 bin kişinin ibadet edebileceği caminin kaba inşaatı tamamlanarak kubbesine 561 santimetrelik alemi takıldı.
Ordu Büyükşehir Belediyesinin Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'nde depolanan evsel atıklardan elektrik enerjisi üretilecek.
Samsun'un kültürel değerlerinden Subaşı Meydanı, tarihi dokusuna yeniden kavuşturularak turizme kazandırılacak.
Rize'de yılın ayında 66 maddi hasarlı, 39 yaralamalı trafik kazası olurken, bu kazalarda 58 kişi yaralandı.
Yurt dışında eğitimi sonrası bir süre turizm işletmelerinde çalışan ve üç dil bilen 26 yaşındaki Ercan Paylan, kariyerini bırakıp memleketi Giresun’a dönerek, baba mesleği fırıncılık yapıyor.
Karadeniz Bölgesi'ni İç Anadolu'ya bağlayan en önemli güzergahlar arasında yer alan Çorum'da inşa edilen Kırkdilim Tünelleri'nde sona yaklaşılıyor.
Trabzon merkezi ve Karadeniz Sahil Yolu'nun Trabzon geçişine alternatif olarak inşası devam eden, bittiğinde anayol üzerinde 22 köprülü kavşağın bulunacağı 28 kilometrelik Kanuni Bulvarı'nın 14,5 kilometrelik bölümü ulaşıma açıldı.
