İstanbul’da Rize Günleri başladı
29.11.2023 - 17:48İstanbul’da 13. Rize Günleri Atatürk Havalimanı alanında başladı.
- 0
- 0
- 2727
İstanbul’da 13. Rize Günleri Atatürk Havalimanı alanında başladı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin, TFF yetkilileri ile birlikte Çaykur Rizespor'u ziyaret ederek, teknik direktör İlhan Palut ile bir araya geldi.
TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut, Türkiye genelinde DASK zorunlu deprem sigortalılık oranının yüzde 59 olduğunu belirterek, "4 konuttan sadece biri DASK dışındaki ihtiyari konut sigortalı." dedi.
Ordu-Giresun Havalimanı'na iniş yapan, Türk Hava Yolları’na(THY) ait uçak fırtına nedeniyle zor anlar yaşadı.
Baldudak ve Türk Kızılayı işbirliği yaparak özel bir projeye imza attı. Yapılan işbirliği ile kan bağışında bulunanlara hediyeler verilecek.
Rize hurması, sonbaharın güzel meyvelerinden biri olarak bilinir. Mitolojik çağlarda Zeus'un meyvesi olarak kabul edilen bu meyve, eski çağlarda kutsal bir lezzet olarak görülüyordu. Rize hurması, Çin kökenli olup Türkiye'de Rize bölgesinden yayıldığı için bu adı almıştır.
Karadeniz Bölgesi'nin gözde şehirlerinden biri olan Rize,Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biridir ve Karadeniz'e sahili olan bu şehir, kendine özgü özellikleri ile dikkat çekmektedir.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Motorlu Kara Taşıtları, Haziran 2023 verilerine göre Rize'de trafiğe kayıtlı 89 bin 781 araç bulunuyor.
Bayburt ve İstanbul'da ortaokul ve lise öğrencileri, "Türkiye Yüzyılında Dede Korkut'un İzinde" başlıklı hikaye, şiir ve resim yarışmasıyla Dede Korkut'u anlatacak.
Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 19 ülkede tip 2 diyabet tanısı alan bireylerin yaşam beklentisiyle ilgili araştırmada, 30'lu yaşlarda diyabete yakalanan birinin, normalden 14 yıl daha az yaşadığı belirlendi.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Yüzyılı'nın meşalesini öğretmenlerin taşıyacağını belirterek, "Türkiye'nin ikinci yüzyılı gençliğin, sporun, eğitimin, milli teknolojinin yüzyılı olacak ve öğretmenlerimiz bu alanların her birinde öncülük edeceklerdir." dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Spor yatırımlarında ve tesisleşmede adeta devrim niteliğindeki başarımız, ülkemizin birçok prestijli uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapması, Türkiye'nin bir spor ülkesi olduğunu tüm dünyaya göstermiştir." dedi.
Türkiye'de "doğa turizmi" denilince akla ilk gelen yerlerden olan, hava sıcaklığının düşmesiyle de son günlerde beyaz örtüyle kaplanan Ayder Yaylası, kar tatilini tercih eden ziyaretçilerini ağırlıyor.
Dünyada ve Türkiye’de elektrikli araç sayısı hızla artarken, uzmanlar kış mevsimi için elektrikli araç kullanıcılarına tavsiyelerde bulundu.
Doğu Karadeniz'den yılın 10 ayındaki Türk somonu ihracatı, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 44 artışla 133 milyon 220 bin 467 dolara ulaştı.
Pegasus’un Rize için uçak biletlerinde özel kampanya. Pegasus özel kampanyası ile Türkiye’de bilet fiyatları 400 ila 500 TL arasında satışa çıkarılacak.
Ocak-ekim döneminde Türkiye'nin taşıt ihracatının yüzde 20,1'ini karşılayan Sakarya, dış satışını 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 8 artırdı.
Türk Kızılay ve Artvin Çoruh Üniversitesi işbirliğinde öğrencilerin faydalanması amacıyla butik açıldı.
Türkiye'nin ağız ve diş sağlığı konusunda karnesinin iyi olmadığını belirten uzmanlar, yılda bir diş fırçası ve bir tüp diş macunu tüketildiğini belirtti.
Türkiye'nin savunma sanayi ve teknoloji liderlerinden Baykar Teknoloji'nin CEO'su Selçuk Bayraktar, Rize’de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) öğrencileri ile buluştu.
