Rize'de Kaçak Silah Atölyesine Baskın
28.06.2022 - 13:32Rize'de, gerçekleştirilen operasyonda kaçak silah atölyesi ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı.
- 0
- 0
- 950
Rize'de, gerçekleştirilen operasyonda kaçak silah atölyesi ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı.
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, çay üreticilerini TBMM'ye sunulan 'Çay Kanunu' teklifine karşı çıkmaya davet etti.
ULUSAL Çay Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, hazırlanan Çay Kanun Taslağı'nda yer alan 'Yaş çayın taban fiyatını Ulusal Çay Konseyi belirler” maddesini hatırlatarak, "Çay Kanun Taslağı’nda tepki çeken maddeleri kimler koyduysa açıklasın" dedi.
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğinin (DKİB) Rize Ticaret Borsası iş birliğiyle hazırladığı "Türk Çayının İhracat Kapasitesinin Artırılması ve Sürdürülebilirliğinin Sağlanması" adlı UR-GE projesinin, Ticaret Bakanlığınca destek kapsamına alındığı bildirildi.
Rize’nin turizm değerleri arasında yer alan İyidere ilçesindeki Pileki Mağarası ziyaretçilerini ağırlıyor.
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, çay üreticilerini TBMM'ye sunulan 'Çay Kanunu' teklifine karşı çıkmaya davet etti.
Rize'de 3 kuzenin ortaklaşa kurduğu ‘Şen ortaklar bakkaliyesi’ herkesin ilgi odağı oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılımıyla 14 Mayıs Cumartesi günü hizmete açılan Türkiye'nin deniz dolgusu üzerindeki 2. havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı için Rizeliler hem İstanbul ve Ankara'dan ek sefer hem de bu iller dışındaki illerden de uçak seferi konulmasını istiyor.
Mart ayında Rusya-Ukrayna savaşının tedarik sorunlarını gündeme getirmesi ve yükselen enerji fiyatlarının etkisiyle uluslararası piyasalarda rekorlar kıran ve 13,63 dolarla tarihi zirvesini gören buğday fiyatı, 10 doların altına geriledi.
RİZE MERKEZ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ (TİCARET LİSESİ) ÇATI VE DIŞ CEPHE ONARIMI İŞİ - RİZE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ- MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BAKAN YARDIMCILIKLARI
Ulusal Çay Konseyi Başkanı Mehmet Erdoğan, TBMM'ye sunulan Çay Kanunu Teklifini değerlendirdi.
AMASYA’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından, yol iyileştirme çalışmaları nedeniyle bir süre ara verilen Samsun-Amasya ve Amasya-Havza bölgesel trenlerinin yeniden seferleri başladı. Amasya-Samsun arasında sabah akşam olmak üzere toplam 2 sefer, Amasya-Havza arasında ise toplam 6 sefer yapılacak. Samsun-Amasya hattında tekrar yolcu taşımacılığına başlanılması pandemi nedeni ve hatta devam eden teknik çalışmalar nedeniyle ara verildiğini söyleyen TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Hasan Pezük, ’Sivas-Samsun arasında modernize edilen 133 kilometrelik Samsun-Amasya ve 47 kilometrelik Amasya-Havza arasında bölgesel tren işletmeciliğine eskisinden daha konforlu bir şekilde bugün yeniden başlamanın mutluluğu içindeyiz.
Rize'den yılın ocak-mayıs döneminde yapılan çay ihracatı 3 milyon 483 bin 969 dolara ulaştı.
AK Parti Rize Milletvekili Hayati Yazıcı'nın ilk imzacısı olduğu Çay Kanunu Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Türk çayını marka haline getirmeyi ve çayın dış pazardaki payını büyütmeyi amaçlayan Çay Kanunu Teklifi'nin, Meclis Başkanlığına sunulacağını bildirdi. Yazıcı, AA muhabirine, 15 maddelik kanun teklifinin detaylarını anlattı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Türk çayını marka haline getirmeyi ve çayın dış pazardaki payını büyütmeyi amaçlayan Çay Kanunu Teklifi'nin, Meclis Başkanlığına sunulacağını bildirdi.
Rize’de kentsel dönüşüm kapsamında yapımı devam eden belediye bloklarının inşaatı bu yılın sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı, nisanda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4 artış gösterdi.
RİZE’de bir işletme ve depoda yapılan aramada piyasa değeri yaklaşık 55 bin TL olan kaçak sigara ve alkol ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçak silah imalatı ve ticareti yapan kişilere yönelik operasyon düzenledi.
Rize'de uyuşturucu operasyonunda 487,61 gram metamfetamin ele geçirildi, bir kişi yakalandı.
