Çiftçi aile aldıkları hibeyle çilek üreterek ürün çeşitliliğini artırdı
18.11.2023 - 11:31Samsun'un Asarcık ilçesinde çiftçilikle uğraşan Yıldız ve Adnan Çekli, hibe desteği ile organik çilek üretimi yaparak ürün çeşitliliğini artırdı.
- 0
- 0
- 5402
Samsun'un Asarcık ilçesinde çiftçilikle uğraşan Yıldız ve Adnan Çekli, hibe desteği ile organik çilek üretimi yaparak ürün çeşitliliğini artırdı.
Rize'de geçmiş yıllarda valilik yapan Malatya Valisi Ersin Yazıcı, kendisini ziyaret eden Rize Takip Medya Grubu Yöneticisi Aytekin Kalender, Rize Belediyesi Meclis Üyesi Coşkun Yeğen Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Yaşar Karaca ve Rize Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Tüylüoğlu’nu kabul etti.
Rize’de uzun yıllardır pazarlama işinde çalışan Kadir Kaba, (43) 15 günlük yaşam mücadelesini kaybederek, vefat etti.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın Doğu Karadeniz’de fırtına beklendiğini duyurdu.
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen, "Avrupa'dan, Batı'dan gelen her şeyi sorgusuz ve sualsiz alma anlayışı maalesef ailemizi tehdit eden en önemli unsurlardan bir tanesi." dedi.
Rize'de bu hafta iki yeni film vizyona girdi.
Karadeniz’de son zamanlarda bol miktarda avlanan hamsi, hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünü güldürüyor. Rize'de balıkçı tezgahlarında bol miktarda yer alan hamsinin kilosu 50 TL'den satılıyor.
Günlük yaşantının vazgeçilmezi Rize’nin geçim kaynağı kuru çaya bu hafta itibariyle zam geldi. Haziran ayından bu yana yapılan fiyat artışlarıyla birlikte çay fiyatları yüzde 110'u aştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmayan emekli çiftçilerin 5 bin TL'lik ikramiyeden yararlanamaması üzerine harekete geçildi.
Trabzon'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi.
Muğla Menteşe İlçesi Kışla Parkı yanında Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü'nde ambulans şoförü olarak çalışan 37 yaşındaki Gürbüz Ceylan’ın cansız bedeni bulundu.
Otoyolda ters şeritten giden hafif ticari araç ile otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi hayatını kaybetti.
Türkiye'nin aylardır konuştuğu Dilan Polat ve Engin Polat davasında 'sürpriz' sayılabilecek yeni bir gelişme yaşandı. Polat çiftinin avukatı Ahmet Gün bugün savcılıkta ifade vererek etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istediğini belirtti. Gün'ün 3 saat süren ifadesinde her şeyi anlattığı öğrenildi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, bakıma muhtaç, kimsesiz ve yaşlı vatandaşlara evde sağlık hizmeti sunuyor.
Birleşmiş Milletler (BM) raportörleri, İsrail'in Gazze'deki Filistinlilere karşı gerçekleştirdiği ağır ihlallerle soykırım yapmakta olduğunu bildirdi.
Erzurum Şehir Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakımda, kuvözlerdeki çoğu prematüre bebekler, sağlıkçıların "anne şefkatiyle" uyguladığı bakım ve tedavilerin ardından evlerine gönderiliyor.
Rize'de denize düşen çocuk, deniz polisi ekiplerince kurtarıldı.
Son dönemde Trabzon ve Gümüşhane’de otomobillere zarar veren ayılar bu kez Artvin’de kamyonete zarar verdi.
Gürcistan’da yaşayan 5 yaşındaki Elene Kontselidze, Trabzon’daki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.
Karadeniz’de son zamanlarda bol miktarda avlanan hamsi, hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünü güldürüyor. Hamside son yılların en bereketli sezonu yaşanırken, 3 kilogramı 100 TL’den satılmaya devam ediyor. Balıkçılar, hamside bolluğun sürdüğünü ancak bu zamana kadar pek görüntü vermeyen palamutta umutların tükendiğini bu balık için sezonunun bittiğini söylediler.
