Rize’de sağanak yağmurlar hayatı olumsuz etkiledi
11.07.2023 - 13:58Meteoroloji'nin uyarıları sonrası birçok ilde etkili olan sağanak Rize’de de hayatı olumsuz etkiledi.
- 1
- 0
- 1150
Meteoroloji'nin uyarıları sonrası birçok ilde etkili olan sağanak Rize’de de hayatı olumsuz etkiledi.
Trabzon'un Çaykara ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3 turist yaralandı.
Rize Artvin Havalimanının taleplerinin dile getirilmesinden rahatsızlık duyan Günebakış gazetesinin haberi Rize’de tepki çekti. RTSO Meclis Üyesi İsmail Hakkı Sandıkçı, yazdığı yazıda konunun Trabzon Havalimanı olmadığını niye kendi üzerlerine alıp tartışma haline getirdiklerini anlamadığını belirtti.
Giresun Valisi Enver Ünlü, Piraziz ilçesinde selde can kaybının yaşanmadığını belirterek, 39 vatandaşın ise mahsur kaldıkları yerlerden kurtarıldığını söyledi.
Şiddetli sağanak yağış nedeniyle Karadeniz-Akdeniz Yolu üzerinde çökmeler meydana geldi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Ordu ilimizde kapalı yolumuz bulunmuyor. 4 ilçemizle birlikte daha çok Altınordu ilçemiz etkilenmiş durumda. 351 iş yerimiz, 32 konut ve 35 aracımız sel ve heyelandan zarar görmüş durumda." dedi.
Giresun’un Piraziz ilçesinde etkili olan şiddetli yağış sebebiyle Ordu-Giresun arasındaki Abdal Deresi taştı. Derenin taşması sonucu bazı ev ve işyerlerini su bastı.
Şiddetli sağanak yağışın ardından kapanan Cide-Bartın karayolu suların çekilmesi ve ekiplerin çalışmasıyla yeniden ulaşıma açıldı. Sel sebebiyle su altında kalan ev ve işyerlerinde ekiplerin su tahliyesi devam ediyor.
Rize'de şiddetini artıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor.
Artvin’de bir kadın, bahçede asma yaprağı toplarken yılan tarafından ısırıldı.
Yurt dışında alınan telefonları kullanan vatandaşlar dünden beri şebeke konusunda sorun yaşıyor.
Çaykur Rizespor'un savunma oyuncusu Sinan Osmanoğlu, yeşil-mavili ekibin Süper Lig'de kalıcı olacağına inandığını belirtti.
Seçimden sonra kurdaki artışa birlikte ürünlerine 4 kez zam yapan Apple Türkiye bu kez de KDV zammı yaptı. Böylece en pahalı iPhone modeli 85 bin 999 TL'den 87 bin 457 TL'ye yükseldi.
Yaklaşık bir yıl önce şoförlük mesleğine ticari taksi şoförlüğü ile "Merhaba" diyen 2 çocuk annesi Dilek Koç, minibüsle yolcu taşımacılığı yapıyor.
Dün JTI sigara grubuna gelen zamdan sonra bugün Philips Morris sigara grubuna da zam geldi.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Türkler, bizler, er meydanının insanlarıyız. Milletimiz yağlı güreşi seviyor. Onlara sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz." dedi.
Rize’de camilerden şiddetli yağışlar nedeniyle oluşabilecek sel ve heyelanlara karşı vatandaşlara anons ile uyarılar yapıldı.
10 Temmuz 2023 tarihinden itibaren alkol ve sigarada ÖTV zammı fiyatlara yansımaya başlayacak. Yeni gelen vergi zamlarıyla birlikte sigara ve alkol fiyatlarında ciddi artış bekleniyor. İşte detaylar...
Trabzon'da sabah saatlerinden itibaren sağanak hayatı olumsuz etkiledi.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Hatay'ın geçmişine ışık tutan 293 tescilli kültür varlığının enkazında yürütülen çalışmalarda, 542 nitelikli eser kurtarılarak korumaya alındı.
