Samsun'da öğretmenler "Maarif Orkestrası" kurdu
06.04.2025 - 14:35Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in "Öğretmenler Odası Buluşmaları"nda ortaya çıkan fikirle Samsun'da farklı okullarda görevli 47 öğretmen "Maarif Orkestrası"nı kurdu.
- 0
- 0
- 1971
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in "Öğretmenler Odası Buluşmaları"nda ortaya çıkan fikirle Samsun'da farklı okullarda görevli 47 öğretmen "Maarif Orkestrası"nı kurdu.
Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, Anadolu Ajansı'nın (AA) kuruluşunun 105. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Samsun'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 4 kişi yakalandı.
Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci ile 1,2 milyon öğretmen, eğitim ve öğretim yılının ikinci ara tatilinin ardından yarın dersbaşı yapacak.
Havaların ısınmaya başladığı bu günlerde polen alerjisine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Bu mevsimde özellikle mevsimsel alerji dediğimiz polen alerjilerinde belirgin bir artış görüyoruz" dedi.
Rize, Artvin ve Erzurum illerinin kesişim noktasında yer alan Kaçkar Dağları Milli Parkı, 51.550 hektarlık devasa alanı ve eşsiz doğal zenginlikleriyle dikkat çekiyor. İçerisinde 7 köy ve 33 yaylayı barındıran Milli Park, yalnızca Türkiye'nin değil, dünyanın en özel doğal alanlarından biri olarak kabul ediliyor.
Rize sınırları içerisinde yer alan Doğu Karadeniz Ormanları, Türkiye’nin tek yarı tropikal yağmur ormanı olma özelliği taşıyor. Bu eşsiz doğa hazinesi, zengin bitki ve hayvan çeşitliliğiyle dikkat çekerken, endemik türleri ve nadir ekosistemleriyle de bilim dünyasının ilgisini çekiyor.
Kaçkarlar’a, yaylalara, ormanlara gelen her ziyaretçi için çevreye duyarlı olmak bir zorunluluk!
HDP binası önünde evlat nöbeti tutan Diyarbakır anneleri, CHP tarafından yerli markaların boykot edilmesine tepki gösterdi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) için 'inanç grubu, hizmet hareketi' dediği açıklamalarının ortaya çıkması tepkilere neden oldu.
Türkiye'de 1 Eylül 2024 tarihinde av sezonunu açan balıkçılar, 15 Nisan'da sona erecek sezonu mutlu bir şekilde kapatmaya hazırlanıyor. Karadeniz'in önemli balıkçılık kentlerinden Sinop, verimli bir sezonun ardından sezonu tamamlamak üzere.
Samsun'da, Ramazan Bayramı öncesi mezar ziyareti yapan bir aileye silahlı saldırı düzenleyerek 4'ü aynı aileden, 1'i ise kazara kendi halası olmak üzere 5 kişiyi yaralayan 17 yaşındaki çocuk, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
TEM Otoyolu'nun Bolu geçişinde seyir halindeki bir cip alev alev yandı. Alev topuna dönen araçta büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, yangın anı cep telefonu kameralarına yansıdı.
Akciğer kanserinde sigaranın verdiği zarara dikkat çeken Prof. Dr. Adnan Sayar, ''Türkiye'de ve dünyada günde 2 paketten fazla sigara içen her 7 kişiden biri akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor. Ancak çok önemli bir nokta vardır ki; sigara bırakıldığında risk azalmaktadır, etkileri zamanla kaybolmaktadır'' dedi.
Eskişehir'de zabıta ekiplerince, dilencilik yapan şahıs ve arkadaşlarının üzerinden 42 bin 32 TL ile farklı miktarlarda Dolar ele geçirildi.
Sakarya’da bayram tedbirleri çerçevesinde polis ekiplerince D-100 karayolu üzerinde dron ile yapılan denetimlerde 160 araca toplam 212 bin 884 TL cezai işlem uygulandı.
Düzce'de klima motorunun alev almasıyla başlayan yangında 2 katlı binada ağır hasar oluştu.
Çorum'un Alaca ilçesinde, şarampole devrilen otomobilde sıkışan sürücüsü ile yanındaki yolcuya, bölgedeki trafik polisi konuşarak moral vermeye çalıştı.
Artvin'in Şavşat ilçesinde çıkan yangında, lojman ve 4 evle birlikte yanarak kullanılamaz hale gelen tarihi camiden geriye duvarları ve minaresi kaldı. Yangında cami mihrabındaki Arapça 'Allah' ve 'Muhammed yazılarının da zarar görmediği görüldü.
PENÇE-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Uslu'nun (24) vasiyeti için ilk adım atıldı.
