Tarlasında 3 bin 500 yıllık 'damga mührü' buldu
11.03.2021 - 08:35ÇORUM'un Ortaköy ilçesine bağlı Şapinuva beldesinde tarımla uğraşan bir çiftçi, tarlada Hitit dönemine ait olduğu değerlendirilen 'çekiş başlı damga mührü' buldu.
- 0
- 0
- 807
ÇORUM'un Ortaköy ilçesine bağlı Şapinuva beldesinde tarımla uğraşan bir çiftçi, tarlada Hitit dönemine ait olduğu değerlendirilen 'çekiş başlı damga mührü' buldu.
Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Can Tanrıyar'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan Seren Serengil, hakim karşısına çıktı. Paylaşımını kabul eden Serengil, "Hakaret kastım yoktur. Kadın olarak sesimi duyurmak istedim" dedi.
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı güncel vaka sayısı haritasına göre 27 Şubat- 5 Mart 2021 tarihleri arasında nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü iller arasında yer alan Rize’de sokaklardaki insan yoğunluğu sürüyor.
TÜRKİYE'nin koronavirüs risk haritasında kırmızı renkle işaretlenen ‘Çok yüksek riskli iller’ arasında yer alan Trabzon, geçen haftaya göre vaka sayısı en çok azalan iller arasında yer aldı.
Çaykur Rizespor'un Paraguaylı forveti Braian Samudio, göreve yeni bir teknik direktör geldiğini ve yeni bir başlangıç yapmak zorunda olduklarını söyledi.
TRABZON’da Ali Suiçmez’in saç ektirenlere tavsiyede bulunup, kendi saçının çıkması için de ahırdaki buzağısına kafasını yalattığı görüntüler sosyal medyada ilgi gördü.
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı vaka sayısı haritasına göre nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü ilk 5 il arasındaki Rize’de, 10 noktada karantina kararı alındı.
Çaykur Rizespor’da Rumen teknik direktör Marius Sumudica’nın sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi.
ARTVİN’in Şavşat ilçesinde minibüs şoförleri, Ardahan-Artvin karayolu üzerinde yapılması planlanan tünelin bir an evvel hayata geçmesi için kardan tünel yaptı ve üzerine de 'Sahara tüneli' yazdı.
TÜRKİYE’nin diğer bölgelerine oranla 'çok yüksek riskli' kategoride olan Karadeniz'de, Covid-19 virüsünün hızlı yayılımının takibi ve tespiti için özel bir çalışma başlatıldı.
Rizeli yazar Fatih Köse, yeni romanı 'Tufan' ile okurlarıyla buluştu.
TOKAT'ta yaşayan lise öğrencisi Osman Rafet Okur (17), insan taşıyabilen dron tasarladı.
MEB, ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarındaki yüz yüze eğitimlerde bir ders saatinin 30 dakika olmasına karar verdi. Meslek liselerinde günde en fazla 10, diğer ortaöğretim kurumlarında ise 8 ders saati eğitim yapılmasını kararlaştırdı.
RİZE'nin Çamlıhemşin ilçesinde dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası’nda kentsel dönüşüm kapsamında dağ yamacının içerisine 1732 araçlık otopark inşaatı sürüyor.
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğine (DKİB) bağlı Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Artvin'den bu yılın ilk 2 ayında yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21 artış gösterdi.
Rize, Milli Mücadele yıllarında Trabzon Vilayetine bağlı bir sancak (liva) idi. Vilayet merkezi ile Rize arasında kurulan düzenli bir kara posta seferi aracılığıyla muhabere sağlanıyordu.
ÇORUM’da vatandaşların dilek dileyip, dua ettiği yaklaşık 100 yıllık `Safar Dede´ türbesi, yol yapım çalışması nedeniyle kaldırıldı. Yapılan kazıda, türbedeki mezarın içinin boş olduğu ortaya çıktı.
Rize'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkım için binalara giren ekipler karşılaştıkları görüntü karşısında büyük şok yaşadı. Binaların taşıyıcı kolonların yerlerinin değiştirildiği, içerlerinden boruların geçirildiği ve kesildiği ortaya çıktı.
Rize'de pandemi tedbirleri kapsamında belli saatlerde iş yerlerini açık tutan bakkal esnafı, akaryakıt istasyonlarında 24 saat hizmet veren marketlere tepki gösterdi. Uygulamanın haksız rekabete yol açtığını belirten esnaflar, tepki olarak iş yerlerinde akaryakıt ürünleri satmaya başladı
Dünyada bütünleyici tıbbın kurucusu olarak bilinen ve "Alerji İçin Çözüm" kitabını kaleme alan Amerikalı Dr. Leo Galland, siyah çayın içerisinde bulunan bazı maddelerin virüsün çoğalmasını engellediğini belirterek koronavirüsten korunmak için çay içilmesi önerisinde bulundu.
