Un fabrikasındaki patlamada yaralanan işçi, 8 gün sonra hayatını kaybetti
15.05.2025 - 10:16Çorum’da bir un fabrikasında meydana gelen patlamada yaralanan Zülfikar Tutuş (47) tedavi gördüğü hastanede 8 gün sonra yaşamını yitirdi.
- 0
- 0
- 5683
Çorum’da bir un fabrikasında meydana gelen patlamada yaralanan Zülfikar Tutuş (47) tedavi gördüğü hastanede 8 gün sonra yaşamını yitirdi.
Çorum'un İskilip ilçesinin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu.
Samsun Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde ATT ve paramedik olarak görev yapan 16 kadın çalışana, acil durumlarda ambulans direksiyonuna geçmek için eğitim verdi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde "Her Okulun Bir Projesi Olsun (HOPO)" ve "Genç Girişim" projelerine ait yıl sonu sergisi düzenlendi.
Trabzon'un Ortahisar ilçesinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'na hazırlanan projeler sergilendi.
ÇAYKUR, 2025 yılı 1.500 mevsimlik işçi alımı için başvuruları tamamlandı. İllere göre kontenjan dağılımının yanı sıra fabrikalara özel kontenjan sayıları da merak ediliyor.
Medicana Zincirlikuyu Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Uzm. Dyt. Sedef Aksu, glütensiz ürünleri aşırı tüketmenin, kilo alımına yol açabileceğini belirtti.
Samsun'da şampuan kutusunda uyuşturucu ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
Bolu'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kentte bulunan okullardaki öğretmenlerden oluşan 40 kişilik mehter takımı kuruldu.
Samsun’da tefecilik ve dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 3 kişiden 2’si, adliyeye sevk edildi.
Bolu'da aynı içme suyu hattını kullanan 4 köyde yaşayan 80 kişi, 1 hafta içinde mide bulantısı ve ishal şikayetleriyle hastanelere başvurdu. Zehirlenmelerin su kaynaklı olduğu düşüncesiyle içme suyu hattından numune alındı.
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, “2024 TÜİK verilerine göre, Türkiye’de üretilen 912 bin 839 ton lahana üretiminin 327 bin 789 tonu Samsun’da üretildi” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Üniversitelerdeki aktivitenin artması lazım. Şimdi bizi bir tehlike bekliyor, obezite gerçeğini unutmamamız lazım.
Samsu’da Valilik tarafından ekmek zammına yapılan itiraz, mahkeme tarafından kabul edildi. 12,5 TL’den satılan 210 gramlık ekmeğin fiyatı artık 10 TL’den raflardaki yerini alacak.
Çaykur'a mevsimlik işçi alımı için başvuru süreci 09-13 Mayıs tarihleri arasında tamamlandı. Başvurular, hem fiziki olarak İŞKUR’a bağlı merkezlerde hem de internet üzerinden beyan usulüyle alındı.
Rize'de, hanesinde tek başına yaşayan kişilerin sayısı 28 bin 739 oldu. Bu oran toplam hane halkının yüzde 24,7'sini oluşturdu.
TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, Kurban Bayramı'nda kurbanlık arzında sıkıntı yaşanmayacağını belirterek, "Bu yıl Kurban Bayramı'nda 3 milyondan fazla küçükbaş, yetiştiricilerimiz tarafından satışa sunulacak." dedi.
Milli Eğitim Bakanlığınca 12'nci sınıflarda eğitim gören öğrencilerin akademik gelişimlerini desteklenmesi ve üniversite hazırlık süreçlerinin güçlendirilmesi amacıyla gelecek yıldan itibaren "Hedef Temelli Destek Eğitimi" dersi verilecek.
Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, tarım ve orman bakanlığı tarafından açıklanan 2025 yaş çay taban fiyatının üreticileri çoğunluğunu memnun ettiğini söyledi.
Ordu’da polis ekiplerince gerçekleştirilen tefecilik operasyonunda gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.
